idezojelek

Brüsszel eltörölné a karácsonyt és Szűz Máriát

Isten és Jézus átmenetileg maradhat, őket nyilván majd a következő uniós előterjesztésben szüntetik meg.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
2021. 11. 30. 12:46

Veszettül dolgozik az Európai Bizottság. De leginkább csak veszettül. Ezt onnan látni, hogy többségüknek habzik a szája. Legfrissebb „találmányuk”, hogy ezentúl nem szabad használni olyan keresztény kifejezéseket, mint például a karácsony. Karácsonyi szünet helyett ezentúl azt kell mondanunk: téli szünet. Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós (nép)biztos tervezete szerint Jézus anyjának, Szűz Máriának a nevét sem szabad többé a szánkra vennünk, helyette mondjunk inkább Malikát. 

Szűz Mária helyett Malika...

Dalli népbiztos betiltaná az olyan rendezvényeket, amelyeken kizárólag azonos nemű emberek vennének részt. Ha pedig szeretnénk hozzájuk szólni, nem használhatjuk a hölgyek és urak kifejezést, helyette kollégákat kell mondani. Tilos továbbá a férfiakat kizárólag aktív, a nőket pedig passzív szerepkörben feltüntetni, emberek helyett az emberiség kifejezés használatát javasolja, és tiltja például „a Mars-bolygó gyarmatosítása” kifejezést is. És a többi.

Röviden így néz ki Dalli népbiztos asszony (vagy kolléga) előterjesztése. Nem kell a karácsony és Szűz Mária, helyette jó lesz a téli szünet és a Malika.

Természetesen lehet rajta viccelődni, nevetgélni. Noha nincs mit. Egy hajdan virágzó civilizáció bukását, teljes szellemi leépülését látjuk. Caligula lovát épp most nevezik ki konzulnak. Csakhogy Caligula után még csaknem négyszázötven évig létezett a Nyugat-Római Birodalom. Az Európai Unió nevű szellemi pusztulatnak szerintem nincs hátra ötven sem. 

Ne legyen karácsony és Szűz Mária...

Hogy gyalázták Orbán Viktort, mikor tíz éve Brüsszelt Moszkvához hasonlította. Pedig a tünetek a kommunistáknál is ugyanezek voltak: Mikulás helyett télapó, karácsony helyett télünnep. A földi paradicsomot hirdető szörnyideológiáknak mindig útban volt a kereszténység, a papság, mindig ki akarták őket irtani. Ami nem sikerült Sztálinéknak, azt most Brüsszel befejezi. A szervezett népvándoroltatás, az invázió is ezt szolgálja.

Leírtuk, elmondtuk már százszor: ezek a Dallik, Junckerek, Timmermansok, Verhofstadtok, Sargentinik dühöngő elmebetegek. El-me-be-te-gek. Már csak annyi lenne a dolgunk, hogy rájuk adjuk a kényszerzubbonyt. Ám attól tartok, elkéstünk. Bolondból már több van, mint ápolóból. Egy megoldás maradt: kívülről rájuk kell zárni a diliházat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.