időjárás 1°C Vilma 2021. December 5.
logo

Félelem és reszketés a Kutya párt miatt

Teveli Zoltán
2021.11.02. 16:40 2021.11.02. 16:57
Félelem és reszketés a Kutya párt miatt

Mint ismert, a baloldal jobboldalinak hazudott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter személyesen kérlelte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét, hogy ne induljanak el önállóan a 2022-es választásokon. Az MKKP elnöke azonban jelezte, hogy nem él a felajánlott alkuval, önálló listával és jelöltekkel vágnak neki a jövő tavaszi megméretésnek. 

Kovács egyébként korábban már elmondta azt is, hogy segítenek a baloldali pártoknak, méghozzá azzal, hogy az általuk billegőnek ítélt körzetekben nem indítanak jelöltet.

A legutóbbi választások kapcsán már előkerült a baloldalon ugyanez a téma a Magyar Kétfarkú Kutya Párt remélt visszalépésével kapcsolatban, akkor a 444.hu rukkolt elő egy emlékezetes rettegéssel: Mi van, ha az MKKP-n múlik az ellenzék sikere? - írták akkor.

Akkor annyi kritikát kaptak sajátjaiktól a 444-esek, hogy a választások után dafke megfejelték a saját oktondiságukat egy erősen izzadságszagú, „na ugye, mi megmondtuk!” típusú cikkel. 

Ezt már csak azért is érdemes feleleveníteni, mert ebből a cikkből kiderül, három és fél évvel ezelőtt Kovács Gergely úgy fogalmazott, Márki-Zay Péternek (valamint Gulyás Mártonnak) el kéne tűnnie a politikából.

Maradtak, sőt egyikük összellenzéki „csodafegyverré” vált, másikuk anarchistából az egyik legfőbb baloldali médiafelelőssé avanzsálódott.

Persze sok minden változik a politikában, néha a szavak, néha az elvek, különösen a baloldalon. Márki-Zay Péter pedig még egyszer nekifuthat, s kielemezheti, milyen szerepet szán a Kutyapártnak jövőre. Szigorúan a demokrácia és az önrendelkezés jegyében.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártelnöke pártja demonstrációján Budapesten, az Oktogonnál 2017. április 22-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs