idezojelek

Félelem és reszketés a Kutya párt miatt

Márki-Zay Péter még egyszer nekifuthat, s kielemezheti, milyen szerepet szán nekik jövőre.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined
2021. 11. 02. 16:40
Fotó: Mohai Balázs

Mint ismert, a baloldal jobboldalinak hazudott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter személyesen kérlelte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét, hogy ne induljanak el önállóan a 2022-es választásokon. Az MKKP elnöke azonban jelezte, hogy nem él a felajánlott alkuval, önálló listával és jelöltekkel vágnak neki a jövő tavaszi megméretésnek. 

Kovács egyébként korábban már elmondta azt is, hogy segítenek a baloldali pártoknak, méghozzá azzal, hogy az általuk billegőnek ítélt körzetekben nem indítanak jelöltet.

A legutóbbi választások kapcsán már előkerült a baloldalon ugyanez a téma a Magyar Kétfarkú Kutya Párt remélt visszalépésével kapcsolatban, akkor a 444.hu rukkolt elő egy emlékezetes rettegéssel: Mi van, ha az MKKP-n múlik az ellenzék sikere? - írták akkor.

Akkor annyi kritikát kaptak sajátjaiktól a 444-esek, hogy a választások után dafke megfejelték a saját oktondiságukat egy erősen izzadságszagú, „na ugye, mi megmondtuk!” típusú cikkel. 

Ezt már csak azért is érdemes feleleveníteni, mert ebből a cikkből kiderül, három és fél évvel ezelőtt Kovács Gergely úgy fogalmazott, Márki-Zay Péternek (valamint Gulyás Mártonnak) el kéne tűnnie a politikából.

Maradtak, sőt egyikük összellenzéki „csodafegyverré” vált, másikuk anarchistából az egyik legfőbb baloldali médiafelelőssé avanzsálódott.

Persze sok minden változik a politikában, néha a szavak, néha az elvek, különösen a baloldalon. Márki-Zay Péter pedig még egyszer nekifuthat, s kielemezheti, milyen szerepet szán a Kutyapártnak jövőre. Szigorúan a demokrácia és az önrendelkezés jegyében.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártelnöke pártja demonstrációján Budapesten, az Oktogonnál 2017. április 22-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.