időjárás 3°C Karola, Károly 2022. January 28.
logo

Teddy már nem csak úgy sportból gyűlölködik, megvan rá az oka

TEVELI ZOLTÁN
2022.01.14. 20:00 2022.01.18. 15:25
Teddy már nem csak úgy sportból gyűlölködik, megvan rá az oka

Farkasházy Tivadar, közismert nevén Teddy úgy érezte, elérkezett az idő, hogy virtuálisan leszámoljon Tölgyessy Péterrel. Az 1848-as szabadságharcot és a II. világháborút gyakran felemlegető hosszú bejegyzésében esett neki Tölgyessynek, akinek a jelek szerint az a legnagyobb bűne Teddy szemében, hogy nem gyűlöli eléggé Orbánt. Ezért alaposan kiosztja őt a humorista, akinek Tölgyessy alábbi szavai különösen fájtak:

„Régóta azt gondolom, hogy az orbánozás elbutítja az ellenzéket és az ellenzéki sajtót is, Orbán Viktor oldalán több az innováció. Nem a korrupció okozta a legnagyobb gazdasági kárt Magyarországon, hanem ez a polarizált háborús szembenállás. Egyre hevesebben működik ez az angyal–ördög dolog, hogy én vagyok az angyal, mindenki más ördög” – merészelt ilyet mondani Tölgyessy Péter.

És akkor érdemes egy igazán jellemző reakciót idézni a humoristától: 

„A gyűlölködés rég nem zsigeri, szigorúan megvannak az objektív alapjai. Vagy a szövetségeseknek a partraszállás és Kurszk helyett egyszerűen meg kellett volna szórni Drezdát, Hamburgot, Berlint a világról alkotott nagyszerű elképzeléseik röplapjaival? Magyarán a közös ellenzéki programmal? És akkor a hitleristák tízmilliói leszavazzák Hitlert?”

Minden világos! Ha holmi Hitler ellen összefogtak Churchillék, akkor nehogy már egy Orbánt ne lehessen tiszta szívből gyűlölni! Ráadásul Teddy megnyugtat minket: ő már egyáltalán nem csak úgy zsigerből gyűlölködik, mint régebben, most már jó oka van rá.

Kemény dolog lehet Farkasházy Tivadarnak lenni…

Borítókép: Farkasházy Tivadar humorista, házigazda beszél a XIII. Szárszói találkozón Balatonszárszón 2014. június 21-én (Fotó: MTI/Nagy Lajos)