idezojelek

Sorosék nagyon szeretnék ezt látni: magyarországi zavargások Orbán veresége után

Orbán Viktor elveszíti a választást, Macron újrázik, zavargások lesznek Európában – tette közzé jóslatát az Európai Külkapcsolatok Tanácsa.

Teveli Zoltán avatarja
Teveli Zoltán
Cikk kép: undefined

Orbán Viktor elveszíti a választást, Macron újrázik, zavargások lesznek Európában tette közzé jóslatát az Európai Külkapcsolatok Tanácsa (ECFR). A páneurópai agytröszt  az európai kül- és biztonságpolitikával kapcsolatos kutatásokat folytat, és találkozási lehetőséget biztosít a döntéshozók, aktivisták és befolyásos szereplők számára az eszmecserére – tette közzé a Napi.hu

Az ECFR számos más  jóslattal is előrukkolt az idei évre, többek között Macron győzelmére, illetve arra számítanak, hogy a tálibok egyik frakciója megdönti majd a mostani afgán kormányt.

De nézzük csak, mit is írt Magyarországról ennek az agytrösztnek a honlapja. Szerintük Orbán Viktor és pártja, a Fidesz elveszíti a magyar választást az újonnan egyesült baloldallal szemben legalábbis ezt fogják állítani a külső választási megfigyelők. De ennek ellenére Orbán követheti majd  Donald Trump volt amerikai elnök példáját, és azt fogja állítani, hogy ő nyert. Sőt az ECFR két vezető elemzője szerint Trumppal szemben arra is képes lesz, hogy ténylegesen hatalmon maradjon. Ez nagy utcai tüntetéseket fog kiváltani Magyarországon, és válságot fog okozni Magyarország és az EU viszonyában.

Igazán szimpatikus forgatókönyv – már akinek. Mert érdemes felidézni, kik is a tagjai ennek a nagyrabecsült szervezetnek.

Ott található magától értetődően Soros György, a fia, Alexander Soros, a filantróp karmesterének számító Gerald Knaus, Magyarországról pedig olyan nagyágyúk, mint Bajnai Gordon, a baloldali hálózatépítés bugyraiban otthonosan mozgó Dessewffy Tibor. Na és persze... Dobrev Klára!

De van még jó pár hírhedt Orbán-fóbiás politikus, mint Ulrike Lunacek vagy Cecilia Malmström.

Vagyis az a szervezet, melynek fent nevezett hölgyek és urak, Orbán legnagyobb hazai és nemzetközi politikai riválisai a tagjai, prognosztizál valamit a választásokra. És természetesen ez egy független és hátsó szándékoktól mentesen, érdek nélkül készült jóslat.

Nos igen, valahogy így működik a hálózat.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.