idezojelek

Áruló nem leszek, ilyet soha nem teszek!

Rapport Richárdnak elvileg semmi köze nincs Romániához.

Cikk kép: undefined

Jómagam, amikor először megláttam a szalagcímet, hogy egy magyar sportoló a sakkozó a jövőben román színekben versenyez, az volt az első gondolatom, hogy vagy esetleg erdélyi származású és netán valamelyik nagyszülője révén román gyökerekkel rendelkezik, vagy párja, felesége román, esetleg román kötődésű, származású.

Ezért aztán utánanéztem Rapport életrajzának, amiből kiderült, hogy ő egy szombathelyi születésű srác, az asszonyka pedig egy szerb leány. Vagyis Rapport Richárdnak elvileg semmi köze nincs Romániához, a románokhoz. Mi lehet akkor a feladvány megfejtése? Ami ezek után már bennem is motoszkált, mint gondolat, az hamarosan bizonyosságot nyert: a pénz!

Egy cég szerb származású román tulajdonosa tett a világbajnoki címre törő magyar (?) sakkozónak visszautasíthatatlan ajánlatot.

Ez az igazán megdöbbentő ebben az egészben. Mert az én értékrendem szerint az ember Istent, Hazát, Családot nem cserél, pénzért meg pláne nem!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kollégáimmal egyöntetűen arra jutottunk, hogy ehhez adott esetben nekünk az sem lenne megdönthetetlen érv, ha valaki cserébe súlyos milliárdokat, ergó egy életre szóló gazdagságot és jólétet ajánlana. Mert bár szokták ugye mondani, hogy van az a pénz, mi, nemzeti érzelmű emberek, akik számára a magyarságunk a legfontosabb, ezt másképp gondoljuk: bizonyos esetekben nincs az a pénz; a hazaváltás, sőt mondjuk ki nyíltan, a hazaárulás pedig ez utóbbi kategória.

Tisztán emlékszem, hogy korábban a futballpályák lelátóin mit is kiabáltak a szurkolók annak a játékosnak, amelyik rivális egyesülethez igazolt át: áruló nem leszek, ilyet soha nem teszek! Pedig ők nem hazát, csak adott esetben sportegyesületet cseréltek.

Borítókép: Rapport Richárd (Forrás: Facebook/Rapport Richárd)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.