időjárás 26°C Ottó 2022. július 2.
logo

Háborús szituációt szült a határunkon a migránshullám

Áruló nem leszek, ilyet soha nem teszek!

Juhász Attila
2022.05.27. 15:00 2022.05.27. 15:05
Áruló nem leszek, ilyet soha nem teszek!

Jómagam, amikor először megláttam a szalagcímet, hogy egy magyar sportoló a sakkozó Rapport Richárd a jövőben román színekben versenyez, az volt az első gondolatom, hogy vagy esetleg erdélyi származású és netán valamelyik nagyszülője révén román gyökerekkel rendelkezik, vagy párja, felesége román, esetleg román kötődésű, származású.

Ezért aztán utánanéztem Rapport életrajzának, amiből kiderült, hogy ő egy szombathelyi születésű srác, az asszonyka pedig egy szerb leány. Vagyis Rapport Richárdnak elvileg semmi köze nincs Romániához, a románokhoz. Mi lehet akkor a feladvány megfejtése? Ami ezek után már bennem is motoszkált, mint gondolat, az hamarosan bizonyosságot nyert: a pénz!

Egy cég szerb származású román tulajdonosa tett a világbajnoki címre törő magyar (?) sakkozónak visszautasíthatatlan ajánlatot.

Ez az igazán megdöbbentő ebben az egészben. Mert az én értékrendem szerint az ember Istent, Hazát, Családot nem cserél, pénzért meg pláne nem!

Kollégáimmal egyöntetűen arra jutottunk, hogy ehhez adott esetben nekünk az sem lenne megdönthetetlen érv, ha valaki cserébe súlyos milliárdokat, ergó egy életre szóló gazdagságot és jólétet ajánlana. Mert bár szokták ugye mondani, hogy van az a pénz, mi, nemzeti érzelmű emberek, akik számára a magyarságunk a legfontosabb, ezt másképp gondoljuk: bizonyos esetekben nincs az a pénz; a hazaváltás, sőt mondjuk ki nyíltan, a hazaárulás pedig ez utóbbi kategória.

Tisztán emlékszem, hogy korábban a futballpályák lelátóin mit is kiabáltak a szurkolók annak a játékosnak, amelyik rivális egyesülethez igazolt át: áruló nem leszek, ilyet soha nem teszek! Pedig ők nem hazát, csak adott esetben sportegyesületet cseréltek.

Borítókép: Rapport Richárd (Forrás: Facebook/Rapport Richárd)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.