időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Gyurcsány megtartaná a zsákmányt

Kárpáti András
2022.10.04. 09:30 2022.10.04. 09:33
Gyurcsány megtartaná a zsákmányt

Ingatlanbefektetők üzleti társalgásának is beillett volna az a beszélgetés, amelyet Gyurcsány Ferenc a Partizánban folytatott Gulyás Mártonnal. A műsorvezető egy helyen azt kérdezte a DK-elnöktől, hogy miért nem adják már el a Szemlőhegy utcai villát. Gulyás ezt pusztán azért vetette fel, mert szerinte az egykori miniszterelnök szükségtelen támadási felületet nyújt azzal, hogy családjával az Apró-villaként elhíresült épületben él. Azt azonban még csak meg sem említette, hogy az ingatlant annak idején elkobozták a zsidó tulajdonosaitól, a rendszerváltás után pedig az Apró-klán (vagyis Dobrev Klára felmenői) vehették meg rendkívül kedvezményes áron. Azt sem vetette fel, hogy mindennek netalán erkölcsi vonzata is lehet, s nemcsak „támadási felület” abban a villában lakni, hanem önmagában és jogosan helyteleníthető.

Amikor pedig Gyurcsány elmondta, hogy egy éven belül értékesítik a villát, Gulyás Márton még véletlenül sem kérdezte meg, hogy esetleg az egykori tulajdonos családjának juttatnak-e valamennyit a feltételezhetően milliárdos nagyságrendű eladási árból, vagy hogy esetleg karitatív célra költenének-e belőle. Ehelyett a műsorvezető pusztán annyit kérdezett, hogy a támadások elkerülésére tervezik-e a tranzakciót. Erre Gyurcsány azt kezdte taglalni, hogy főként azért adnak túl a luxusingatlanon, mert egy kivételével már az összes gyerekük kirepült, „Klára” jórészt Brüsszelben tartózkodik, ő maga pedig csak „kóvályog” az óriási épületben, s hogy „mi a csudát” is csinálna már ott. 

A néző szinte már azt várta, hogy Gulyás Márton megkérdezze, milyen befektetési portfóliót állít majd össze Gyurcsány a befolyt összegből, s hogy kedélyesen elbeszélgessenek a várható hozam mértékéről…

Borítókép:  Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai villája (Fotó: Ripost)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.