idezojelek

Gyurcsány megtartaná a zsákmányt

A DK-elnök eladná az Apró-villát, ám az egykori zsidó tulajdonosok családjának kárpótlása nem merült fel.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined

Ingatlanbefektetők üzleti társalgásának is beillett volna az a beszélgetés, amelyet Gyurcsány Ferenc a Partizánban folytatott Gulyás Mártonnal. A műsorvezető egy helyen azt kérdezte a DK-elnöktől, hogy miért nem adják már el a Szemlőhegy utcai villát. Gulyás ezt pusztán azért vetette fel, mert szerinte az egykori miniszterelnök szükségtelen támadási felületet nyújt azzal, hogy családjával az Apró-villaként elhíresült épületben él. Azt azonban még csak meg sem említette, hogy az ingatlant annak idején elkobozták a zsidó tulajdonosaitól, a rendszerváltás után pedig az Apró-klán (vagyis Dobrev Klára felmenői) vehették meg rendkívül kedvezményes áron. Azt sem vetette fel, hogy mindennek netalán erkölcsi vonzata is lehet, s nemcsak „támadási felület” abban a villában lakni, hanem önmagában és jogosan helyteleníthető.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor pedig Gyurcsány elmondta, hogy egy éven belül értékesítik a villát, Gulyás Márton még véletlenül sem kérdezte meg, hogy esetleg az egykori tulajdonos családjának juttatnak-e valamennyit a feltételezhetően milliárdos nagyságrendű eladási árból, vagy hogy esetleg karitatív célra költenének-e belőle. Ehelyett a műsorvezető pusztán annyit kérdezett, hogy a támadások elkerülésére tervezik-e a tranzakciót. Erre Gyurcsány azt kezdte taglalni, hogy főként azért adnak túl a luxusingatlanon, mert egy kivételével már az összes gyerekük kirepült, „Klára” jórészt Brüsszelben tartózkodik, ő maga pedig csak „kóvályog” az óriási épületben, s hogy „mi a csudát” is csinálna már ott. 

A néző szinte már azt várta, hogy Gulyás Márton megkérdezze, milyen befektetési portfóliót állít majd össze Gyurcsány a befolyt összegből, s hogy kedélyesen elbeszélgessenek a várható hozam mértékéről…

Borítókép:  Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai villája (Fotó: Ripost)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.