időjárás 8°C Auguszta 2023. március 29.
logo

Gyurcsány Ferenc mentális állapota válságos

Kárpáti András
2022.11.29. 17:14 2022.11.29. 18:07
Gyurcsány Ferenc mentális állapota válságos

Komoly aggodalomra adnak okot a DK-elnök bejegyzései, Gyurcsány Ferenc utóbbi időben közzétett Facebook-posztjai. Sőt, minden irónia nélkül mondható, pszichiátriai segítségért kiáltanak. Ugyanis már nemcsak arról van szó, hogy a bukott miniszterelnök gutaütéses hevületben ír, hanem már a mondanivalója értelme, koherenciája is bomladozik. Az egyik minapi bejegyzésében például néhány bekezdésen belül egy halom, egymással semmilyen kapcsolatban nem álló téma között csapongott.

Míg Gyurcsány egyik mondatában a történelem végéről és a különböző kultúrák összecsapásáról értekezett, a másikban már a magyar politika és az európaiság kardinális kérdéseibe kapott bele. Néhány sorral lejjebb pedig már Orbán Viktor miniszterelnököt nácizta (!), majd – nehezen követhető logika alapján – arról írt, hogy a gyerekeinek szokott segíteni verset tanulni. Kérdés, hogy kapcsolódnak mindehhez az olyan állítások, mint „Anna egy idős asszonynak vásárol be hetente”, valamint, hogy „fizetésünk nagy részét ismeretlen rászorulók kapják”.

Ahogy az elmegyógyintézetek lakói sokszor Napóleonnak vagy más történelmi személyiségnek képzelik magukat, lehetséges, hogy Gyurcsány Ferenc is ily módon azonosul valakivel. Azonban ha így áll a helyzet, nehéz lesz a józanodás, mert a mentális páciensektől eltérően a DK-elnököt egy fanatikus szekta erősíti a képzelgéseiben.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.