idezojelek

A Szomszédok sztárja a Partizánban esett neki az Orbán-kormánynak, Janka néni csak pislogott

Újabb baloldali kamuról hullott le a függetlenség álarca.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A Partizán karácsonykor egy merészet húzott és a Szomszédok teleregény egykori szereplőivel készített egy különkiadást. Megjelent Nemcsák Károly, mint Vágási Feri, a feleségét, Jutkát megszemélyesítő  Ivancsics Ilona, Mágenheim doktor nejét alakító Frajt Edit és természetesen a Pásztor Erzsi által megformált Janka néni sem maradhatott ki a nosztalgiára építő műsorból. A szereplők beszéltek a sorozatról, a saját szerepükről, de természetesen az interjúkat készítő Gulyás Márton igyekezett politikai síkra terelni a beszélgetést.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erre jól láthatóan az egykori szereplők nem voltak vevők, elterelték a beszélgetés fonalát. Azonban az Alma egykori szerelmét, a bártulajdonos Lacit alakító vörös hajú színész Epres Attila kapva kapott az alkalmon, és a késő kádári időszakot példaként felhozva esett neki az Orbán-kormánynak:

„Volt egy szociális beállítottság, ami akkor nem volt szégyellnivaló vagy üldözendő. Ez nagyjából megszűnt. Nemcsak a demokrácia van teljesen eltűnőben ebben az autokráciában, amelyben élünk vagy parancsuralmi, vagy valamilyen módon maffiákkal leuralt rendszerben, vagy nagybirtokok által leuralt rendszerben, hanem maga a szociális gondolkodásmód is teljesen elhanyagolt és elnyomott. Egyáltalán nem szempont, hogy az embereknek legyen valami jó érzésük egy országban, hogy legyen normális, élhető életük. Valószínűleg üzleti és szavazatvadász-szempontok működnek efölött.”

Epres monológjából visszaköszön minden szófordulat, minden egyes klisé, amit a baloldal rendszeresen használ. Nem véletlen ez. Azonban az nem teljesen világos, hogy a színész által használt szavazatvadász gondolkodásmód miként egyeztethető össze azzal, hogy állítása szerint a kormánynak nem szempont az, hogy az embereknek jó érzésük és normális élhető életük legyen. Innen üzenjük Gulyás Mártonnak, hogy legközelebb azért ezt a felvetést munkálja ki jobban, mert így finoman szólva ellentmondásos. 

Arról nem is beszélve, hogy ezzel a Partizán-féle Szomszédok-epizóddal végérvényesen bebizonyosodott, amit Mező Gábor mondott a közelmúltban az Axióma adásában az egykor nagyon népszerű teleregényről. Jelesül, hogy ennek a sorozatnak minden epizódja a baloldalt segítette, a baloldal érdekeit szolgálta, és erre garancia volt Horváth Ádám személye. Akiről Mező a következőt írta az Ők szívták vérünket – Szomszédok, avagy a középszerűség, a proli-mentalitás diadala című posztjában:

„Horváth Ádám a jó kommunista. Vagy a jó baloldali. Nevezzük akárhogy. Kevesen tudják, hogy ’94 után ő volt Horn Gyula végrehajtója, Luca Brasija, hiszen személyesen ő vezényelte le a tévé »megtisztítását« a Médiaháború lezárásaként.”

Kimondhatjuk, hogy Gulyás Márton karácsonyi projektje félresiklott, mert kontraproduktív. Minél többen nézik meg, annál több ember számára lesz egyértelmű, hogy újabb baloldali kamuról hullott le a függetlenség hamis álarca.

Borítókép: Epres Attila (Forrás: YouTube/képernyőkép)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A megoldás Budapesten: Szentkirályi Alexandra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.