idezojelek

Orbán legnagyobb ellenfelét mosdatja a balos boszorkánykonyha

Még minket is megtaláltak, de csúnyán mellélőttek.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: BRENDAN MCDERMID

A baloldali média egyik zászlóshajója, mondhatni boszorkánykonyhája nem bírta megemészteni, amit lapunk megkeresésére Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője mondott Soros György fiáról . Idézzük vissza mi volt az, ami kiverte a biztosítékot a túloldalon: 

„Az ifjabb Soros még az apjánál is radikálisabb módon képviseli azt a progresszív, globalista programot, amit már jól ismerünk és élesen ellenzünk. Legyen szó migrációról, genderideológiáról vagy éppen az Ukrajnának való fegyverszállításról, az eddigieknél is erősebb nyomás helyeződik majd az olyan, saját érdekeit és értékeit védő országokra, mint amilyen hazánk is.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszava szerzője a véleménycikkében azt próbálta meg levegőt kapkodva, lóhalálában bizonygatni, hogy Soros György és fia, Alex nagyszerű ember, csak az a fránya, gaz, gyűlöletkeltő konzervatív sajtó állítja őket be rossznak. Ehhez a nehézkes gondolatmenethez a cikkünkhöz illusztrációként használt képet használta kiindulópontként. Nézzük csak, mit írt a szerzőjük: 

„A Soros-birodalom őrségváltásaként aposztrofált méltatásban azonban a kormánylap elkövetett egy hibát: váratlanul kedvező képet választott illusztrációként. A fotón Soros mosolygó fia feketék előtt beszél, márpedig ilyen képet az őt »buzizó« cikkhez szokott mellékelni a kereszténydemokrata kánon. Ez a fotó azonban a Gordon Parks Alapítvány díjátadóján készült 2017-ben.”

Egyrészt, mit jelent az, hogy „buzizó” cikkhez szokott mellékelni? Nem ismerem a Népszava gyakorlatát, de nálunk nincs olyan mappa, hogy „buzizó” cikkhez felhasználható képek. Azt a képet választjuk, amit a cikkhez megfelelőnek találunk. Már a puszta feltételezés is egy beteg gondolkodásmódról tesz tanúbizonyságot, de ez nem meglepő a baloldalon. Másrészt pedig azzal bizonygatni, hogy Soros Alex egy remek ember, hogy felszólalt egy olyan alapítvány rendezvényén, amely maximálisan támogatja az ő torz filozófiájukat, világképüket, víziójukat, nem egy nagy mutatvány. 

A Népszava vérszegény próbálkozását olvasva Mericske Zoltán kedves kis Csúzli-dalának refrénje villant be: „Ezt kéne még megtanulni, célozni, nem törni-zúzni.”

Ennyi!

Borítókép: Soros Alex (Fotó: Reuters/Brendan McDermid)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

A baloldal eldobta a zsidókat

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Kiszabadulhatunk a kalodából

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Célkeresztben az etnikai politizálás

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Megint csak a szív diadala

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.