idezojelek

Kálmán Olga gigantikus öngólja Gyurcsányék vesztét okozhatja

Főhet a feje az őszödi böszmének.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A független, objektív újságíróból előbb DK-képviselővé, majd árnyékkormány-szóvivővé avanzsált Kálmán Olgát szombaton, Gyurcsány évértékelője előtt kapta mikrofonvégre az Index. Természetesen a jobboldalon nagy felháborodást keltett, másodfokon is bűnösnek talált Varju László ügyében faggatták a botcsinálta politikust. Kálmán védte az elvtársát:

„Miről beszélünk? Öt-hat biztonsági őr leteper egy embert, egy országgyűlési képviselőt, aki egyébként a munkáját végzi és joga van ott lenni. Majd a földön fekvő elkövető súlyos bűncselekményeket követ el a földön? A hátán ülnek, lefogják a vállát, a lábát. Ez szerintem mindent elmond az ügyről.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bökkenő az az, hogy az ítélet indokolásában a tanácsvezető bíró kifejtette: a képviselőnek nem volt joga bemenni a közszolgálati televízió stúdiójába és a fellépését a televízió székházában provokatívnak és támadónak nevezte. Varju akkori magánszámáról pedig szerencsére számos videófelvétel készült, ahol fehéren-feketén látszik, hogy mi történt.

Tehát Kálmán Olga szavai károsak a DK számára, hiszen nem a valóságot tükrözik, ilyen módon pedig könnyen lehet, hogy Gyurcsányék vesztét okozhatják. Mert a jogi felelősségen túl Varjunak és ezáltal Gyurcsány díszes kompániájának a politikai következményeket is vállalnia kell.

Borítókép: Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának szóvivője, a DK frakciószóvivője a párt árnyékkormányinfó elnevezésű sajtótájékoztatóján a DK központi irodájában 2023. szeptember 8-án (Forrás: MTI/Balogh Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Kik követik Magyar Pétert?

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Ezek bizony mindig ugyanazok!

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

„Az árulónak ne bocsáss meg soha”

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Az erő mindig alulról jön

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.