idezojelek

Nem várt helyről kapott hatalmas segítséget Orbán Viktor

Erre senki sem gondolt.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Nagy Attila Tibor független, objektív (sic!) politikai elemző még tavaly nyár végén látott reményt arra, hogy a végre az őáltala hőn áhított baloldal kerüljön hatalomra. Azonban az események nem egészen így alakultak, ezért az elemző már decemberben borús képet festett a baloldali ellenzék esélyeiről:

„Sem a 2022-es országgyűlési választás, sem más felmérések nem igazolták a baloldali-liberális pártok »Éljen, Ukrajna!« hozzáállását és a putyinozást. […] Jól látható, hogy a szuverenitástéma mellett a Fidesz választási kampányának az Ukrajnával szembeni kritikus politizálás is része, amely rezonál sok magyar választópolgár véleményére: kutatások mutatták meg, hogy Ukrajna népszerűtlen ország a magyarországi lakosság körében. Az Ukrajna-párti ellenzéki pártok pozíciója egyenesen önsorsrontó és nem találkozik számos választó álláspontjával. Így akarnak kormányt váltani?”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kegyelmi ügyet és a lemondásokat követő baloldali ellenzéki mozgások, lépések az elemző szerint kifejezetten rosszat tettek Gyurcsányéknak. Az Indexen megjelent elemzésében Nagy Attila Tibor többek közt a következőket írta:

„Kár volt a vasárnapi tüntetést megtartani. Meglehetősen kevesen mentek el a DK–MSZP–Momentum–Párbeszéd – Zöldek által meghirdetett demonstrációra. A tüntetésnek nem sikerült egységes, jól megfogható üzenetet közvetítenie, ellenben fenntartotta, sőt, talán még fokozta is az ellenzéki pártok közötti ellentéteket és bizalmatlanságot azzal, hogy Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök a nagyobbacska ellenzéki pártok kritizálását tartalmazó beszédével elvitte a show-t. Az LMP viszont jól járt, hogy nem adta a nevét a kudarcba fulladt demonstrációhoz. És bizony jól járt az Orbán Viktor vezette NER is, mert a hatalmas influenszertüntetés után a pártpolitikai ellenfelei lebőgtek vasárnapi délután, és ezért a kormányoldalnak semmit sem kellett tennie, csak kárörvendően figyelnie. […]”

Ez világos beszéd. Úgy tűnik Nagy Attila Tibor végre megvilágosodott és végre jól látja a dolgokat.

Összefoglalva az elemző véleményét, váratlan helyről kapott hatalmas segítséget Orbán Viktor, aki amúgy is maximálisan élvezi a józan gondolkodású emberek bizalmát.

Ennyit a kormánybuktatásról.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde után a Várkert Bazárban 2024. február 17-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Ezek bizony mindig ugyanazok!

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

„Az árulónak ne bocsáss meg soha”

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Az erő mindig alulról jön

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Magyar szószegés után amerikai árulás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.