Karácsonynak megüzenték…

Feri meg nemsokára bemondja az ATV-ben, hogy Gergő körül fogy a támogatás.

Szikszai Péter (MWH)
2021. 07. 29. 17:30
Dobrev poszt-trauma
Budapest, 2019. szeptember 20. Karácsony Gergely ellenzéki fõpolgármester-jelölt és Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselõje sajtótájékoztatót tart 2019. szeptember 20-án Közvetlen uniós forrást az önkormányzatoknak! - Zuglóban már megcsináltuk címmel egy zuglói foghíjtelken, ahol uniós forrásokból fognak felépíteni egy házat szociális bérlakások számára. MTI/Máthé Zoltán Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Feri meg nemsokára bemondja az ATV-ben, hogy Gergő körül fogy a támogatás.

Most hívtak a Városházáról könyörögve, hogy inkább Jakabot meg Dobrevet cikizzem, ne Karácsonyt. Annyira visszaesett ugyanis Karigeri népszerűsége, hogy a riválisok is megelőzték. Nem engedtem a kérésnek, Jakab nem aktuális, és egyébként is nehéz egy olyan politikusról írni, aki annyira bunkónak tartja a választóit, mint amilyen ő maga. Dobrevről pedig most csak annyi jut eszembe, hogy Gyurcsány. Szóval maradjunk inkább Karácsonynál, akiről a hétvégi Pride-on kiderült, hogy nemcsak magas és vékony, hanem hetero és a maga módján keresztény. Ez biztos azt jelenti, hogy nem bérmálkozik rendszeresen. De ez már nem is olyan érdekes, fontosabb, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt rossz hírt kapott.

Karigerinek a héten megüzenték, hogy lefőtt a vegán szója latte, lehet lassan elbúcsúzni a miniszterelnök-jelölti tervektől. Záveczék mértek, és nem jók a számok. A Klubrádióban pedig a baloldali politológus, Lengyel László is megkérdőjelezte a főpolgármester képességeit, aki szerinte városvezetőként csupán egy biciklisávot tud felmutatni. Az ítélet tehát már megvan Karácsonyról, a kritika pedig egyértelmű. A biciklisáv bukásának szimbóluma lesz.

Ahogy a méhlegelő is. Karácsony második óriási presztízsprojektje, amely szintén teljesen értelmetlen. A kánikulában ugyanis kiszáradtak a kaszálatlan területek, a méhek messze elkerülik, és ráadásul tűzveszélyes. Tehát ha Karácsony a lángoló Gellértheggyel nem a katasztrófaturizmust akarja fejleszteni, akkor nem ártana még időben lekaszáltatnia. De mindenképpen ejtsünk néhány szót a rakpart világszínvonalú átalakításáról is, ahová a főpolgármester dunai riviérát ígért. Mindezt barkácsáruházak kertészeti osztályán akciósan vásárolt néhány növénnyel igyekeztek megvalósítani műanyag kaspóban. Az, hogy ciki, nem fejezi ki a valóságot.

Karácsony, mint egy politikai Mr. Bean, addig esetlenkedik, amíg teljesen lenullázza magát és a fővárost is. Budapest lassan kezdi elérni a válságövezet besorolást. A gyalogosok kartonpapíron fekvő hajléktalanok és szanaszét hagyott rollerek között szlalomoznak a belvárosban, az autósok meg Burda-szabásmintákra emlékeztető sárga útburkolati jelek között próbálnak eligazodni. (Olcsó demagógiának tűnhet, de Tarlós idején ilyen nem fordulhatott volna elő.) Nincs nekem bajom Karácsony Gergellyel, ha a négy fal között csinálja. Az sem zavar, ha otthon nem a hétfejű sárkánnyal, hanem a dízelautókkal ijesztgeti a gyerekeit. De ez eddig egy élhető város volt, most meg egy kísérleti telep. Aki teheti, menekül.

Nem véletlen, hogy a baloldali értelmiség kiábrándult Karácsonyból, akinek jelenlegi esélyei Orbánnal szemben olyanok, mint Eric Moussambaninak ellen. És nem csak azért hátrálnak ki az ellenzékiek Karácsony mögül, mert tökéletesen alkalmatlan városvezető, hanem mert tehetségtelen politikus is. Egyetlen magas politikai labdát sem tud leütni. Hiába homofóbozza ezerrel a kormányt az ellenzék, a homoszexuális lobbi, Brüsszel, Soros és Hamilton; Geri csak érdektelen beszéddel reagál a Pride-on. Éles helyzetekben leblokkol. A Pegasusból hintalovat csinált, mint aki nem értette meg, hogy ebből az EU hatalmas botrányt akar. Hiába interjúztatja a nyugati média, csak olyanokat tud elrebegni a baráti újságíróknak, hogy „valakinek talán le kéne mondania a kormányból.”

Korunk nagy államférfijától tudjuk, hogy a langyos politikusoknak nincs esélyük, hacsak rá nem ülnek a gázsütőre. Nincs más választás, vagy elk…rják. Dobrev már melegít, Absztinens Feri meg nemsokára bemondja az ATV-ben, hogy Gergő körül fogy a támogatás.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: MTI/Máthé Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.