Végső búcsút vettek Karl Erik Böhntől

A norvégiai Sandefjordban örök nyugalomra helyezték a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát.

PR
2014. 02. 11. 13:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A norvég hírügynökség beszámolója alapján barátok, volt játékostársak vettek részt a gyászszertartáson, amelyen Görbicz Anita, a nemzeti csapat és a Győri Audi ETO KC kapitánya mellett Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke, Siti Bea – aki Böhn másodedzője volt a válogatottnál – és Kelecsényi Ernő, az MKSZ elnökségi tagja, az ETO KC elnöke is jelen volt.

Karl Erik Böhnt 2011. augusztus 30-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, megbízatása a 2016-os riói olimpia végig szólt. Ő volt az első külföldi szakvezető a magyar válogatott élén.

Szaktudásával, közvetlen viselkedésével, humorával gyorsan a játékosok és a szurkolók kedvence lett. Játékosként 126-szor szerepelt hazája válogatottjában. Visszavonulását követően edzőként dolgozott, először mint a norvég férfi válogatott másodedzője. Később a Drammen férfi és a Larvik női csapatát irányította, utóbbival ötszörös bajnok, KEK-győztes volt. Akkori élettársa, Heidi Löke győri átigazolása miatt menesztették, és ezt követően lett a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Egy fél szezon erejéig a Győr vezetőedzőjeként is dolgozott, és a klubbal Bajnokok Ligája-döntős, valamint magyar bajnok volt 2012-ben. Ebben az évben a válogatottal Európa-bajnoki bronzérmet szerzett.

A 49 évesen elhunyt Karl Erik Böhnnél 2013 februárjában diagnosztizáltak akut leukémiát. A szakember hat kemoterápiás kezelésen és egy csontvelő-átültetésen esett át, 2013 novemberében pedig úgy tűnt, sikerült legyőznie a betegséget, ám karácsony előtt kiderült, hogy leukémiája gyógyíthatatlan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.