Pólós kiütés: tízet számoltak fiaink a törökökre

Bár a házigazda mindig veszélyes, U18-as válogatottunk 10-4-re elintézte a törököket.

Ch. Gáll András
2014. 08. 08. 20:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nap szünet után – a mieink csoportelsőként mentesültek a nyolcaddöntő alól – újra vízbe szállt válogatottunk, méghozzá a házigazda Törökország ellen. Ez a párosítás ebben a sportágban a világ szinte minden pontján egyesélyes, kivéve talán Isztambult. Együttesünk azonban ezúttal nem sokat teketóriázott, már félidőre 6-2-re elhúzott, és tartva a követési távolságot, 10-4-re nyert. Manhercz egymaga annyit gólt vágott, mint a vetélytárs – négyet. Vogel Soma pedig hátul két ötméterest is kivédett, ezzel a törökök mellett kicsit a bírókat is elkedvetlenítette.

Horkai György szövetségi edző annál nagyobb lelkesedéssel nyilatkozta a sportági szövetség honlapján: „Nagyon örülök a győzelemnek, mert jól játszottunk és egyértelműsítettük, hogy ezt a meccset csak mi nyerhetjük meg. A srácok megfogadták, amit kértem tőlük, hogy már az elején tudatosítsuk a törökökben: nagyon jó a csapatuk, de a magyar vízilabda, az a magyar vízilabda. Azt azért el kell ismerni, hogy tényleg jó csapatuk van, négy balkezessel, nagyon jól lőnek, de nem volt kétséges, hogy jobbak vagyunk. Volt egy-két olyan pillanat, amikor kicsit kiengedtünk, kihagytunk ötméterest is meg pár ziccert is. A 10-4 reális eredmény.”

A szombati elődöntőben az oroszok következnek, akiket az elmúlt évek felnőtt eredményei – azaz eredménytelensége – alapján talán hajlamosak lennénk lebecsülni, de éppen az utánpótlás szintjén csatlakoztak ismét a világelithez. Ennek legújabb jeleként ezúttal Horvátországot győzték le büntetődobásokkal. Az elődöntő másik ágán spanyol–szerb vetélkedés zajlik; a papírforma ismét magyar–szerb finálét ígér, akár a budapesti felnőtt Eb-n, de persze nem feltétlenül ugyanazzal a végkifejlettel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.