El Clásico, de már arccal az Ajax felé

Solari kulcsemberei közül Sergio Ramos, Carvajal, Varane és Lucas Vázquez is könnyebben sérült, így elképzelhető, hogy pihenteti őket a keddi, létfontosságú Ajax-meccsre.

Ch. Gáll András
2019. 03. 02. 15:02
Copa del Rey - Semi Final Second Leg - Real Madrid v FC Barcelona
SOCCER-SPAIN-MAD-FCB/ Fotó: REUTERS/Juan Medina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol médiában felerősödtek azok a találgatások, melyek szerint a Real Madrid elengedi a mai El Clásicót, és a csapat inkább a keddi, Ajax elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágójára fókuszál. A magyarázat logikus: Santiago Solari edző gárdája szerdán a Barcelonától elszenvedett 3-0-s vereséggel kiesett a Király-kupából (pedig a három sorozatból ez tűnt még a legkönnyebben megnyerhetőnek), a bajnokságban 12 fordulóval a befejezés előtt kilenc pont a hátránya a katalánok mögött, ellenben a hollandokat az első meccsen, idegenben – igaz, komoly szerencsével és (videó)bírói segédlettel – 2-1-re legyőzték, és jó az esély a nyolc közé kerülésre, egyszersmind él a remény a sorozatban negyedik BL-trófea megszerzésére.

Solari – akiről olyan hírek kaptak szárnyra, hogy Florentino Pérez már az utódját keresi, és a szezon végén mindenképpen távozik a Madrid kispadjáról – kulcsemberei közül Sergio Ramos, Carvajal, Varane és Lucas Vázquez is könnyebben sérült, így elképzelhető, hogy pihenteti őket a keddi, létfontosságú Ajax-meccsre. Ugyanakkor azt is figyelembe kell vennie Solarinak, hogy a madridi publikum nem tűrné el a Barca elleni örökrangadó feladását, egy újabb vereség tovább mélyítené a fővárosiak válságát.

Fotó: REUTERS/Juan Medina

Érdekes mellékszála a Madrid vergődésének, hogy mellőzött balhátvédje, Marcelo hosszú idő után először kimaradt Tite kapitány válogatott keretéből, amely Panama (március 23.) és Csehország (március 26.) ellen készül. Ellenben életében először meghívót kapott a keretbe a 18 éves Vinícius Junior, továbbá is.

Eközben Barcelonában a számukra hízelgő statisztikát citálják: ha a ma 20.45-kor (tv: Spíler 2) kezdődő mérkőzésen legyőzik a Bernabéuban a Madridot, 87 év után először átveszik a vezetést az El Clásicók összesített mérlegét tekintve. Eddig 241-szer csapott össze a két óriás, 95 győzelmet számlálnak mindketten 51 döntetlen mellett. Különösen az utóbbi tíz évben tett ki magáért a fővárosban a Barca. Tizenhét El Clásicóból (hiszen nemcsak a bajnokságban, hanem sokszor a kupában és a BL-ben is megmérkőztek) tíz győzelem, három döntetlen és csak négy vereség a katalánok mérlege.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.