Főszerepben az ötszörös aranylabdások

Lionel Messi Andrés Iniestán, Sergio Busquetsen, Xavi és Gerard Piquén is túltesz, ő már tíz bajnoki címet szerzett a Barcelona tagjaként.

2019. 04. 29. 12:24
La Liga Santander - FC Barcelona v Levante
A Barca zsenije megelőzte korábbi klubtársát, Andrés Iniestát Fotó: REUTERS/Albert Gea
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andrés Iniesta kilencszer, Sergio Busquets, Xavi és Gerard Piqué nyolcszor emelhette magasba a La Liga trófeáját. Lionel Messi mindenkin túltesz, ő már tíz bajnoki címet szerzett a Barcelona tagjaként. Az ötszörös aranylabdás zseni az elmúlt hét végén a cserepadon kezdte a Levante elleni bajnoki mérkőzést. Ernesto Valverde vezetőedző a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-elődöntő miatt pihentette – az első félidőben. A szünet után beküldte a 31 éves játékosát, aki előbb bolondot csinált az ellenfél védőiből, majd eldöntötte a meccset. Ezzel a góllal matematikai­lag is bebiztosította bajnoki címét a Barcelona, Messi tizedszer lett bajnok a katalánokkal. Csapattársa, Luis Suá­rez egyenesen a futballtörténelem legjobb játékosának nevezte őt az ünneplés perceiben.

La Liga, érdekesebb eredmények: Barcelona–Levante 1-0, Atlético Madrid–Valladolid 1-0, a Rayo Vallecano–Real Madrid 1-0. Az élcsoport: 1. Barcelona 83 pont – már bajnok, 2. Atlético Madrid 74, 3. Real Madrid 65.

A Barca zsenije megelőzte korábbi klubtársát, Andrés Iniestát
Fotó: REUTERS/Albert Gea

Az Ajax elleni BL-elődöntőre készülő Tottenham váratlan vereséget szenvedett a West Hamtől. Kevésbé meglepő az Arsenal botlása, tekintettel arra, hogy az Ágyúsok zsinórban harmadszor kaptak ki a Premier Lea­gue-ben. A trófeáért versengő Liverpool és a Manchester City is hozta a soros bajnoki meccsét: előbbi erődemonstrációt tartott a Huddersfield ellen, Mohamed Szalah 100. liverpooli mezben lejátszott meccsén két gólt szerzett. Minimális, egygólos sikerével megint egy pont a különbség az éllovas City és a Pool között. A játéknap rangadóján tegnap a Manchester United csak döntetlenre volt képes a Chelsea ellen hazai pályán, és továbbra sem áll a Bajnokok Ligája-indulást garantáló helyen.

Premier League 36. forduló, érdekesebb eredmények: Liverpool–Huddersfield 5-0, Tottenham Hots­pur–West Ham United 0-1, Leicester–Arsenal 3-0, Burnley–Manchester City 0-1, Manchester United–Chelsea 1-1. Az élcsoport: 1. Manchester City 92 pont, 2. Liverpool 91, 3. Tottenham 70.

Beállította a klubcsúcsot Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig. A Sallai Rolandot nélkülöző Freiburg elleni győzelmükkel immár 13 meccs óta veretlenek a lipcseiek, így már nem végezhetnek a harmadiknál rosszabb helyen a Bundesligában. A forduló meglepetését a Bayern München kihívója, a Borussia Dortmund szolgáltatta a Schalke elleni hazai vereségével. A bajorok nem tudták kihasználni a rivális botlását, kis híján vereséget szenvedtek Nürnbergben. Gól nélküli döntetlent játszott Dárdai Pál Herthája Frankfurtban. A magyar válogatott középcsatára, Szalai Ádám gólt szerzett a Hoffenheim színeiben.

Bundesliga 31. forduló, érdekesebb eredmények: Borussia Dortmund–Schalke 04 2-4, Eintracht Frankfurt–Her­tha BSC 0-0, RB Leipzig–SC Freiburg 2-1, 1899 Hoffenheim–VfL Wolfsburg 1-4, Nürnberg–Bayern München 1-1. Az élcsoport: 1. Bayern München 71 pont, 2. Borussia Dortmund 69, 3. RB Leipzig 64.

A már bajnok Juventus az Inter otthonában lépett fel, a Derbi d’Italia közepes játékot és két gólt hozott. Radja Nainggolan bombájára Cristiano Ronaldo válaszolt. A Messihez hasonlóan ötszörös aranylabdás portugál zseninek pályafutása során ez volt a 600. találata klubmezben, ehhez 801 mérkőzésre volt szüksége, és sorozatban a 10. bajnoki szezonjában érte el a húszgólos határt. Simán nyert a Napoli a Frosinone otthonában, Nagy Ádám csapata, a Bologna is magabiztosan győzött, a magyar válogatott középpályás ezúttal sem kapott lehetőséget.

Serie A 34. forduló, érdekesebb eredmények: Internazionale–Juventus 1-1, Frosinone–Napoli 0-2, Bolog­na–Empoli 3-0, Roma–Cagliari 3-0. Az élcsoport: 1. Juventus 88 – már bajnok, 2. Napoli 70, 3. Inter 62.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.