Csaknem lehetetlen küldetés

Nem kellett különösebben hinni a papírformában ahhoz, hogy bárki azt hihesse, a múlt pénteken már kialakul a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének párosítása.

2019. 06. 12. 13:54
null
Andrija Csirics (balra) 39 évesen is kulcsember Fotó: Foldi D. Attila Forrás: Nemzeti Sport/Földi D. Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kellett különösebben hinni a papírformában ahhoz, hogy bárki azt hihesse, a múlt pénteken már kialakul a férfi kosárlabda-bajnokság döntőjének párosítása. A Falco és a Körmend is 2-0-ra vezetve fogadta a Szolnokot, illetve a PVSK-t, és az előzmények a párharcok lezárását jelentő sima hazai győzelmeket ígértek. Ami az egyik elődöntőt illeti, ez be is jött: a címvédő Szolnok sérülések, eltiltások és NB II-es osztályozók miatt mindössze négy felnőtt játékossal tudott elutazni Szombathelyre, és így képtelen volt elkerülni a biztos vereséget.

A másik ágon azonban nagy meglepetés született, ugyanis a PVSK nyerni tudott Körmenden, ami addig ebben a kiírásban más magyar csapatnak még nem sikerült. A vasi együttes így is 2-1-es vezetéssel utazott Pécsre, ám nem tudta lezárni a párharcot, mert ott is kikapott hétfőn este, így ma 18 órakor Körmenden (tv: M4 Sport) következik a mindent eldöntő ötödik mérkőzés. Az esélyes természetesen ezúttal is a hazai csapat, ám a PVSK-t a történtek után nem lehet előre eltemetni.

– Kétszer nyerni Körmenden, ráadásul egy héten belül, szinte a lehetetlen küldetés kategóriájába tartozik – mondta lapunknak Csirke Ferenc, a pécsiek vezetőedzője. – Pénteken ez úgy sikerült, hogy extra dobóformát nyújtottunk, és erre szükségünk lenne szerdán is. A többi egymás elleni meccsünkön nüanszok döntöttek, például kicsivel több szerzett lepattanó vagy kevesebb eladott labda, és szerintem ez így lesz az ötödik mérkőzésen is.

Andrija Csirics (balra) 39 évesen is kulcsember
Fotó: Nemzeti Sport/Földi D. Attila

A 2-2 után mindössze két napot adott a program a pihenésre, és az olyan játékosoknál, mint például a 39 éves Andrija Csirics, döntő tényező a regenerálódás, márpedig ő kulcsember a pécsieknél. Csirke Ferenc azonban emiatt nem aggódik, szerinte a szerb kosaras kivételes a korosztályában a fizikuma miatt.

– A körmendiek ugyanúgy fáradtak lesznek, mint mi, sőt ők az Alpok–Adria-kupa miatt több meccset játszottak, mint mi. Én csak attól tartok, hogy a párharc során még egyszer sem dobtak távolról kiemelkedően, pedig ez az egyik erősségük, tehát ezzel még előrukkolhatnak, de igyekszünk ezt jó védekezéssel megakadályozni. Hallom, sokak szerint a Körmenden lesz nagyobb a nyomás, mert az alapszakaszt az élen zárta, mi pedig az ötödiken, és nagyobb csalódás lenne számára, ha csak a bronzéremért játszhatna, de ez nem igaz. A mi bravúrjainknak éppen az a titka, hogy a játékosokat nem kell külön motiválni, egész egyszerűen döntőbe akarnak jutni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.