Nincs többé zárt kapus mérkőzés

A zárt kapus mérkőzések esetén a szabályzat lehetőséget ad 14 év alatti gyermekek beengedésére a stadionba (20 fős csoportok, egy felnőtt kísérővel).

Magyar Nemzet
2019. 07. 03. 12:42
null
Budapest, 2019. június 11. A magyar szurkolók ünnepelnek a Magyarország - Wales Európa-bajnoki selejtezõmérkõzés után a budapesti Groupama Arénában 2019. június 11-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döntéseket hozott a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége tegnapi ülésén. A legfontosabb: nincs többé zárt kapus meccs, illetve a zárt kapus mérkőzések esetén a szabályzat lehetőséget ad 14 év alatti gyermekek beengedésére a stadionba (20 fős csoportok, egy felnőtt kísérővel). Továbbá: a sárga és piros lapokat vezetőedzők és a stábtagok is kaphatják a jövőben.

Szigorodnak a pirotechnikai eszközök illegális használatával kapcsolatos döntések. Ezt a nemzetközi irányelvek szigora mellett az is indokolja, hogy hazánkban jogszabály tiltja az eszközök ilyen módon történő használatát, mivel a pirotechnikai eszközök sérülést eredményeznek, életveszélyesek, és súlyos vagyoni kárt is okozhatnak.

Nem lehet különbséget tenni hazai és vendégszurkoló között a kedvezményeket illetően. Bár a szabályozás egyértelmű volt, a múltban mégis előfordult, hogy a rendezők a hazai szurkolók részére kedvezményt adtak a jegyek árából, de a vendégszurkolóknak nem. A rendező klub köteles a jegyárból mind a hazai, mind a vendégszurkolóknak ugyanazt a kedvezményt biztosítani a most induló idénytől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.