Férfi kosárlabda BL – Főtáblára jutott a Falco

A Falco KC Szombathely 73-55-re győzött a lett BK Ventspils otthonában a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójának vasárnapi visszavágóján, így kettős győzelemmel a főtáblára jutott.

2019. 09. 29. 20:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar bajnok a selejtező első fordulójában a román CSM CSU Oradeát búcsúztatta hosszabbítás után.

A vendégek jól kezdték a visszavágót, nem engedték ellépni a tíz bajnoki címével lett rekorder Ventspils együttesét. A Falco támadójátéka akadozott, a védekezése viszont rendkívül hatékony volt, így a második negyedben is tartotta a döntetlen körüli állást.

A harmadik felvonás elején a Ventspils nyolc ponttal ellépett, ám Gasper Okorn vezetőedző időkérése után a szombathelyiek felzárkóztak, egyenlítettek, sőt csakhamar már ők vezettek. A meccs végén már a Falco irányította a játékot, és 24 pontos előnnyel jutott a BL 32 csapatos főtáblájára.

A vasi együttes a második magyar csapat, amelyik a Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott, ez először a Szolnoknak sikerült a 2016/17-es szezonban. A Falco ellenfele a főtáblán a spanyol Casademont Zaragoza, a török Besiktas Sompo Sigorta, az olasz Happy Casa Brindisi, a francia JDA Dijon, a litván Neptunas, a görög PAOK és a német Telekom Bonn lesz.

A vasiak csütörtökön 75-69-re nyerték meg a párharc első meccsét.

Eredmény:

BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

BK Ventspils (lett) – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 55-73 (18-13, 12-18, 15-17, 10-25)

A magyar csapat legjobb dobói: Reddic 16, Benke, Filipovity 15-15

Továbbjutott: a Falco KC, kettős győzelemmel, 148-124-es összesítéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.