Gólzáporos belga győzelem Glasgow-ban

Menetel a belga válogatott: Martínez együttese egy félidő alatt szerzett három góllal eldöntötte, majd Kevin de Bruyne találatával még magabiztosabbá tette a győzelmét a Skócia elleni találkozón.

Magyar Nemzet
2019. 09. 10. 7:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mérkőzésdömpinggel folytatódott tegnap az Eb-selejtezősorozat. Újabb meggyőző sikerrel menetelt a belga válogatott: Roberto Martínez együttese egy félidő alatt szerzett három góllal (Lukaku, Vermaelen és Alderweireld volt eredményes) eldöntötte, majd találatával még magabiztosabbá tette a győzelmét a Skócia elleni találkozón Glasgow-ban, és hibátlan teljesítménnyel vezeti a csoportját.

Nem volt kérdés Tallinnban sem: a legutóbbi játéknapon Németország ellen diadalmaskodó Hollandia Ryan Babel duplájával magabiztosan vezetett negyvenöt perc játék után, végül Memphis Depay és Georginio Wijnaldum is betalált, egy percig nem forgott veszélyben a vendéggyőzelem az észt fővárosban.

Lukakut (jobbra) köszöntötték a társai
Fotó: Reuters

A német válogatott Marcel Halstenberg és Serge Gnabry góljával nyert Észak-Írországban. Nem bírt egymással Varsóban a lengyel és az osztrák válogatott, Szabics Imre pályaedzőként igyekezett segíteni a vendégcsapatot. A találkozót Kassai Viktor vezette. Rigában győzte le Lettországot Észak-Macedónia, a második gólt a korábban Újpesten szereplő, jelenleg a spanyol első osztályú Levantéban játszó Enisz Bardhi szerezte. A hajrában szerzett találattal nyert Oroszország Kazahsztán ellen Moszkvában. Ciprus semmit sem bízott a véletlenre, 4-0-ra kiütötte idegenben San Marinót.

Európa-bajnoki selejtezők: C csoport: Észak-Írország–Németország 0-2, Észtország–Hollandia 0-4, G csoport: Szlovénia–Izrael 3-2, Lengyelország–Ausztria 0-0, Lettország–Észak-Macedónia 0-2, I csoport: Skócia–Belgium 0-4, San Marino–Ciprus 0-4, Oroszország–Kazahsztán 1-0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.