Csúcsdöntés Salzburgban

Erling Haaland harmadik Bajnokok Ligája-mérkőzésén is betalált, s már hat gólnál tart. A BL 1992 óta íródó történetében erre korábban egyetlen futballista sem volt képes.

2019. 10. 25. 7:18
Champions League - Group E - FC Salzburg v Napoli
Három meccs, hat gól. Haaland olyat tett, amit eddig senki Fotó: REUTERS/Leonhard Foeger
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár félidőben 1-0-s vesztésre állt, végül 2-1-re győzött az RB Leipzig a BL-csoportkör harmadik fordulójában az egyik szerda kora esti mérkőzésen – a lipcseiek mondhatták, hogy minden jó, ha a vége jó. A nap végére pedig minden a lehető legjobban alakult Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata számára. Tudniillik az eddig pont nélküli Benfica 2-1-re legyűrte a Lyont, így most a forduló előtt még csak harmadik RB Leipzig áll a G csoport élén.

Szoboszlai Dominik nem nyugtázhatta elégedetten a napot, mert nem kapott helyet a Salzburg csapatában, amely ráadásul az E csoportban otthon 3-2-re veszített a Napolival szemben. Az osztrákoknak 71 meccses hazai veretlenségi rekordjuk szakadt meg – összehasonlításképpen, az FTC 41-nél tart az NB I-ben –, s a harmadik helyen állnak a csoportjukban.

Meg kell említeni, hogy a Salzburg mindkét gólját a tizenkilenc éves Erling Haaland szerezte (az egyiket 11-esből), aki így a harmadik Bajnokok Ligája-mérkőzésén is betalált, s már hat gólnál tart. A BL 1992 óta íródó történetében erre korábban egyetlen futballista sem volt képes. Haaland a Genk ellen három, a Liverpool ellen egy gólt jegyzett eddig a csoportkörben.

Három meccs, hat gól. Haaland olyat tett, amit eddig senki
Fotó: REUTERS/Leonhard Foeger

A Salzburger Nachrichten rámutatott, hogy a szerdai találkozó a Salzburgot is beírta a rekordok könyvébe. A csapat első három csoportmeccsén húsz gól született (a Genket 6-2-re verte, a Liverpooltól 4-3-ra kapott ki), ami ugyancsak BL-csúcs. Mindehhez még hozzá lehet tenni, hogy a nápolyiaknál a két gólt szerző Dries Mertens megelőzte a klub örökranglistáján Diego Maradonát, a csupán 169 centis magas belga csatár 116 találatnál jár, és már csak Marek Hamsík van előtte 121-gyel. A BL-címvédő Liverpool a genki 4-1-es győzelmével is csak a második a csoportban, az élen az olaszok feszítenek.

Az F csoportban az első helyen álló Barcelona csak nehezen nyert 2-1-re a Slavia Praha vendégeként, pedig Lionel Messi már a harmadik percben megszerezte a vezetést. Ezzel ő lett a BL történetének első játékosa, aki sorozatban tizenöt idényben eredményes. A csoport rangadóján az Inter kétgólos győzelmet aratott a vendég Dortmund ellen, így az olaszok jobb gólkülönbségükkel megelőzték a németeket.

A H csoportban a Chelsea idegenben 1-0-ra verte az Ajaxot, és ezzel a londoniak kijavították az első fordulóbeli kínos hibájukat, amikor otthon 1-0-ra kikaptak a Valenciától.

BL-csoportkör, 3. forduló. Szerdai eredmények. E csoport: Salzburg–Napoli 2-3, Genk–Liverpool 1-4. Állás: 1. Napoli 7, 2. FC Liverpool 6, 3. Salzburg 3, 4. Genk 1. F csoport: Internazionale–Dortmund 2-0, Slavia Praha–Barcelona 1-2. Állás: 1. Barcelona 7, 2. Inter 4 (4-3), 3. Dortmund 4 (2-2), 4. Slavia 1. G csoport: Benfica–Lyon 2-1, RB Leipzig–Zenit 2-1. Állás: 1. RB Leipzig 6, 2. Zenit 4 (5-4), 3. Lyon 4 (4-3), 4. Benfica 3. H csoport: Lille–Valencia 1-1, Ajax–Chelsea 0-1. Állás: 1. Ajax 6 (6-1), 2. Chelsea 6 (3-2), 3. Valencia 4, 4. Lille 1.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.