Fernando Alonso indul a Dakaron

Hivatalossá vált, hogy a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso januárban – karrierje során először – indul a Dakar-ralin.

Forrás: MTI2019. 10. 24. 22:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csapata, a Toyota csütörtökön erősítette meg a korábbi sajtóértesüléseket, hogy a 38 éves spanyol pilóta honfitársával, a navigátor Marc Comával rajthoz áll Szaúd-Arábiában január 5. és 17. között.

Alonso 2005-ben és 2006-ban nyerte meg az F1-et, 2018-ban és idén tagja volt a Le Mans-i 24 órás autóversenyen győztes csapatnak. Januárban – harmadik Forma-1-es világbajnokként – diadalmaskodott a daytonai 24 órás viadalon, és kétszer is indult az indianapolisi 500 mérföldes futamon. 42 éves társa, Coma pedig ötször bizonyult a legjobbnak a motorosok között a legnagyobb tereprali-viadalon.

A Dakar-ralit 1979 és 2007 között Afrikában, az utóbbi tíz évben pedig Dél-Amerikában rendezték meg. A közel-keleti ország első alkalommal lesz házigazda.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.