Vereség a vezérek nélkül

Bravúros bejutás, tisztes szereplés – így lehet röviden összegezni a Falco Szombathely teljesítményét a Bajnokok Ligájában.

2019. 11. 22. 10:36
Lee Curry, Ronald; Price, Timothy
Körmend, 2019. június 15. A szombathelyi Ronald Lee Curry (b) és a körmendi Timothy Price a férfi kosárlabda NB I döntőjének, az Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely első mérkőzésén a Körmendi Városi Sportcsarnokban 2019. június 15-én. A szombathelyi csapat 77-70-re legyőzte a házigazda Körmendet. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bravúros bejutás, tisztes szereplés – így lehet röviden összegezni a Falco Szombathely teljesítményét a Bajnokok Ligájában. Önmagában az a tény, hogy felküzdötte magát a selejtezőből a főtáblára, már elismerést érdemel, és bár sokan hitték, hogy ott a pofozógép szerepét tölti majd be, hat forduló után egy olyan veresége van, amely a különbsége miatt kínosnak nevezhető – 25 pontos kudarc Isztambulban a Besiktastól –, ugyanakkor két bravúros győzelemmel is kirukkolt. A PAOK elleni hazai siker még nem számított fantasztikusnak, a görög együttes nem a legszebb napjait éli mostanában, de a Telekom Bonn sima, 91-59-es legyőzése Szombathelyen a forduló legnagyobb meglepetésének számított. A német csapat a francia Dijonnal együtt esélyese a nyolctagú csoportnak, jelenleg vezeti is a tabellát, nem szokása 32 ponttal kikapni még vendégségben sem.

A Falco szerda este, lapzártánk után a BL-ben és az olasz bajnokságban is remekül szereplő Brindisi otthonában lépett pályára, és pontokban gazdag meccsen 98-92-es vereséget szenvedett. Ez jó helytállást sejtet, ám ha hozzátesszük, hogy nem játszhatott Perl Zoltán és Váradi Benedek sem, Juvonte Reddic pedig bekötött kézzel kosárlabdázott, akár el is játszhatnánk a gondolattal, hogy velük talán megszülethetett volna az új bravúr. A szombathelyiekkel együtt eddig csak két magyar együttes jutott el a sorozatban a főtáblára, 2016–2017-ben a Szolnoknak sikerült ez, de még egyikük sem tudott nyerni idegenben, tehát ezt az átkot ezúttal sem sikerült megtörni. Váradi hajlítóizom-sérülés, Perl pedig ágyékproblémák miatt szorult a lelátóra, de a távollétükben is tudtak a magyarok a csapat erősségei lenni: Benke Szilárd 15, Filipovity Márkó pedig 17 pontig jutott.

– A Brindisi megérdemelte a győzelmet, de mi is nagyszerű teljesítményt nyújtottunk – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Gašper Okorn, a Falco vezetőedzője. – Idegenben 92 pontot dobni derék dolog, de 98-at kapni túl sok. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, de az összkép nem rossz, mert volt tartása a csapatnak.

Egy fordulóval a csoportkör félideje előtt a Falco a hetedik helyen áll nyolc ponttal, de az állás szoros, a Bonn például tíz ponttal vezeti a mezőnyt. Ha legközelebb, december 4-én hazai pályán sikerül nyerni a litván Neptūnas Klaipėda ellen, ami nem megoldhatatlan feladat, akkor a magyar bajnok előbbre léphet a tabellán.

Az Európ-kupában szereplő két csapatunk szereplése ellentétes előjelű. A PVSK a héten súlyos vereséget szenvedett Lisszabonban a Benficától, és egy fordulóval az első csoportkör vége előtt már eldőlt, hogy nem juthat tovább. A Körmend viszont az élen áll a maga négyesében, szerdán Varsóban legyőzte a Legiát, már továbbjutott, és ha az utolsó körben nyer a sereghajtó finn Kataja otthonában, akkor csoportelsőként lép a folytatásba.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.