Először tudott idegenben is nyerni a Falco

Jól szerepelnek a szombathelyiek a férfi kosárlabda BL-ben, Szalonikiben aratott kilencpontos győzelmével pedig biztosan ott marad csoportja élmezőnyében.

2019. 12. 18. 10:54
null
Ron Curry (balra) hat pontig jutott a PAOK ellen Forrás: FIBA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól szerepel a Falco a Bajnokok Ligájában, de nyilvánvaló volt, hogy ha komoly esélyt szeretne a továbbjutásra, akkor végre idegenben is kellene nyernie.

Hazai pályán még veretlen a szombathelyi együttes, kedden este, az újabb mérkőzés előtt a nyolcas csoport harmadik helyén állt, míg ellenfele, a PAOK Szaloniki az utolsón, ám ez nem jelentett semmit sem, hiszen mindössze egy pont volt kettőjük között a különbség. A két csapat októberi találkozóját 76-66-ra nyerte meg a Falco, a görögök azóta edzőt váltottak – a menesztett Kosztasz Flevarakisz azóta a Sopron férfigárdájának a mestere lett –, otthon megverték a Zaragozát és a Brindisit, idegenben pedig két hete legyőzték a Bonnt, azaz szemlátomást nagyon összeszedték magukat.

A bajnokságukban csupán a 12. helyen szerénykednek, és emiatt a nyolcezres csarnokba jó, ha ezren kimennek szurkolni, és ez ezúttal sem volt másként. Ráadásul a Szalonikibe elutazó mintegy száztagú szombathelyi tábor hangerőben és lelkesedésben le is nyomta a házigazdák híveit, tehát csaknem üres csarnokban, de kedvező hangulatban kezdődött a mérkőzés. A drukkerek lelkesedése ragadós volt, ugyanis a magyar bajnok nagyon jól kezdett, különösen a magyar játékosai, Filipovity Márkó, Perl Zoltán, Benke Szilárd, majd a csereként beállt Váradi Benedek jeleskedett a pontszerzésben. A házigazdáknál a center Adam Smith volt csaknem tarthatatlan, de a Falco végig biztosan vezetve 26-21-re nyerte az első negyedet. A másodikban is magabiztosan kosárlabdáztak a szombathelyiek, szép lassan növelték az előnyüket, amely a nagyszünetre Benke és Filipovity tripláinak is köszönhetően 51-37-re hízott.

Ron Curry (balra) hat pontig jutott a PAOK ellen
Fotó: FIBA

A folytatásban már 18 ponttal is vezetett a Falco, de a 25. percnél megtorpant, a játékosai egymás után adták el a labdákat, pontatlanul céloztak, a PAOK pedig vérszemet kapva feljött egy pontra hat perccel a lefújás előtt.

Ekkor azonban összeszedte magát a magyar bajnok, elsősorban DeVaughn Washington hármasainak, Juvonte Reddic feltámadásának és Váradi Benedek hasznos játékának köszönhetően megint eltávolodott a görögöktől, és 89-80-ra megnyerte a mérkőzést, amivel biztosan ott marad a csoport élmezőnyében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.