időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Először tudott idegenben is nyerni a Falco

Pajor-Gyulai László
2019.12.18. 10:54
Először tudott idegenben is nyerni a Falco

Jól szerepel a Falco a Bajnokok Ligájában, de nyilvánvaló volt, hogy ha komoly esélyt szeretne a továbbjutásra, akkor végre idegenben is kellene nyernie.

Hazai pályán még veretlen a szombathelyi együttes, kedden este, az újabb mérkőzés előtt a nyolcas csoport harmadik helyén állt, míg ellenfele, a PAOK Szaloniki az utolsón, ám ez nem jelentett semmit sem, hiszen mindössze egy pont volt kettőjük között a különbség. A két csapat októberi találkozóját 76-66-ra nyerte meg a Falco, a görögök azóta edzőt váltottak – a menesztett Kosztasz Flevarakisz azóta a Sopron férfigárdájának a mestere lett –, otthon megverték a Zaragozát és a Brindisit, idegenben pedig két hete legyőzték a Bonnt, azaz szemlátomást nagyon összeszedték magukat.

A bajnokságukban csupán a 12. helyen szerénykednek, és emiatt a nyolcezres csarnokba jó, ha ezren kimennek szurkolni, és ez ezúttal sem volt másként. Ráadásul a Szalonikibe elutazó mintegy száztagú szombathelyi tábor hangerőben és lelkesedésben le is nyomta a házigazdák híveit, tehát csaknem üres csarnokban, de kedvező hangulatban kezdődött a mérkőzés. A drukkerek lelkesedése ragadós volt, ugyanis a magyar bajnok nagyon jól kezdett, különösen a magyar játékosai, Filipovity Márkó, Perl Zoltán, Benke Szilárd, majd a csereként beállt Váradi Benedek jeleskedett a pontszerzésben. A házigazdáknál a center Adam Smith volt csaknem tarthatatlan, de a Falco végig biztosan vezetve 26-21-re nyerte az első negyedet. A másodikban is magabiztosan kosárlabdáztak a szombathelyiek, szép lassan növelték az előnyüket, amely a nagyszünetre Benke és Filipovity tripláinak is köszönhetően 51-37-re hízott.

Ron Curry (balra) hat pontig jutott a PAOK ellen
Fotó: FIBA

A folytatásban már 18 ponttal is vezetett a Falco, de a 25. percnél megtorpant, a játékosai egymás után adták el a labdákat, pontatlanul céloztak, a PAOK pedig vérszemet kapva feljött egy pontra hat perccel a lefújás előtt.

Ekkor azonban összeszedte magát a magyar bajnok, elsősorban DeVaughn Washington hármasainak, Juvonte Reddic feltámadásának és Váradi Benedek hasznos játékának köszönhetően megint eltávolodott a görögöktől, és 89-80-ra megnyerte a mérkőzést, amivel biztosan ott marad a csoport élmezőnyében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.