Felfelé és lefelé is tekingetnek a kaposváriak

2019. 12. 18. 13:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bravúros győzelemmel zárta az őszi szezont az élvonal sereghajtója, a Kaposvári Rákóczi; az NB II-ből feljutott, főleg magyar futballistákat foglalkoztató somogyi csapat az elmúlt hétvégén 4-1-re nyert a Debrecen ellen, így már „csak” nyolc pont a hátránya a bentmaradást jelentő, tizedik helyen álló Pakssal szemben. R­áfér az erősítés Waltner Róbert (képünkön) együttesére, de Kaposváron nem akarnak a Haladás hibájába esni, amelynek élő szerződése volt külföldi labdarúgókkal, akikre a kiesés után nem számíthatott. Ezért új csapatot kellett építeni, de ez eddig nem járt sikerrel: a Haladás az utolsó előtti helyen áll az NB II-es bajnokságban. A Rákóczi vezetői ráadásul már a nyáron sem titkolták, hogy tisztában vannak a reali­tásokkal, harcolni fognak, de nem dől össze a világ, ha kiesnek, és azt szeretnék, ha ez megtörténik, annak a módja ne hozzon rájuk nagy szégyent. Kérdés tehát, hogy ebben a helyzetben mit tesz a klub.

Illés János klubigazgató megerősítené a csapatot, de csak a magyar piacról.

– Tárgyalunk két-három NB I-es csapattal olyan magyar labdarúgókról, akik ősszel nem kaptak elég játéklehetőséget, s klubjuk érdeke az, hogy rendszeresen pályán legyenek a tavaszi szezonban. Legfeljebb négy külföldi futballista lesz a keretünkben, de elsősorban magyarokban gondolkodunk – mondta Illés János klubigazgató.

Waltner Róbert edzőnek komplex feladat jutott: be kell építenie az új játékosokat a csapatba, és hiába a nyolcpontos hátrány, ki kell harcolnia a csapatával a bentmaradást.

– Nem mondtunk le a céljainkról, jövőre is az NB I-ben szeretnénk szerepelni. Ennek érdekében meg kell erősítenünk a csapatot. Nem a másodosztályból akarunk szerződtetni új futballistákat, mert ők nem jelentenek nekünk erősítést. A jövőre is gondolva, alaposan megfontoljuk, kiket szerződtessünk; figyelmeztető példa a Haladás, amely nem tudta használni a külföldi játékosait az NB II-ben – mondta lapunknak a Kaposvár edzője.

A Kaposvár tehát felfelé és lefelé is tekinget, amíg él a remény, eszébe sem jut mással foglalkozni, mint a bentmaradással.

– Nem sokan számítottak arra, hogy a harmadosztályból indulva rögtön, egy NB II-ben eltöltött szezon után azonnal feljutunk az NB I-be. Mondom is a játékosaimnak, hogy ha már ott vannak az ország legjobb tizenkét csapata között, akkor próbálják kiélvezni ennek minden pillanatát. Azt megígérhetem, hogy küzdeni fognak az utolsó leheletükig – hangsúlyozta az őszi szezonban a Debrecent (oda-vissza) és a Diós­győrt legyőző csapat edzője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.