Nyolc percig tartott a török átok

Férfiválogatottunk is bemutatkozott, de a törökök ugyanúgy nem késztették komoly erőbedobásra Varga Déneséket, ahogy vasárnap és hétfőn a horvátok és a szlovákok Keszthelyi Ritáékat.

Ch. Gáll András
2020. 01. 14. 22:47
null
Erdélyi Balázs háromszor köszönt be Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár már vasárnap óta tart a 34. vízilabda Európa-bajnokság a Duna Arénában, eddig még nem kaptunk infarktust a kiállott izgalmaktól, és ebből a szempontból tegnap sem szakadt meg a hagyomány.

Férfiválogatottunk is bemutatkozott, de a törökök ugyanúgy nem késztették komoly erőbedobásra Varga Déneséket, ahogy vasárnap és hétfőn a horvátok és a szlovákok Keszthelyi Ritáékat. Valójában semmit sem tudtunk a kis-ázsiaiakról, bár az többé-kevésbé beárazta a játékerejüket, hogy egy 45 éves, középkorú úr volt a kapusuk Atilla Sezer személyében a C csoport nyitómeccsén.

A kvartett másik két tagja Málta és Spanyolország, utóbbival csütörtökön találkozunk, az lesz az első és egyetlen igazi erőfelmérő a csoportban. A legutóbbi négy (!) Eb-n aranyérmes szerbek már túl vannak egy többé-kevésbé mérvadó összecsapáson, az oroszok sokáig jól tartották magukat, 7-7 is volt az állás, de a végén 13-9-re nyertek Prlainovicsék, akik közül majd mindenki jól beszél magyarul, hiszen Miloš Ćuktól Milan Aleksićig szinte valamennyien játszottak vagy most is játszanak a magyar OB I-ben.

Erdélyi Balázs háromszor köszönt be
Fotó: Mirkó István

Na de vissza a magyar–törökhöz, amely rémálomszerűen kezdődött: Erdélyi Balázs büntetőgólja után a jócskán lebecsült ellenfél egymás után bevert három bombát, és 1-3-nál a Duna Aréna nézői elhűlve dörzsölték a szemüket: mi az ördög folyik itt?! Semmi, csak a szokásos közhellyel élve: minden kezdet nehéz. Gyorsan fordítottunk is 4-3-ra, de Özbek második góljával 4-4 re alakult az első negyed végeredménye.

Jelentkezzen, aki ezt előre megtippelte, az illető nagyon érthet a vízilabdához! A második játékrészben aztán, ha nem is állt helyre a világ rendje, mert továbbra is nyekergett a gépezet, de Angyal, Erdélyi, Jansik és Vámos góljára nem tudtak válaszolni a törökök, 8-4-gyel fordultak a csapatok. váltotta Nagy Viktort a kapunkban, s az ellenfél edzője is pihenőre küldte az élemedett korú Sezert.

A második félidőre teljesen elkészült erejével a vendégcsapat. Yenigun ugyan még betalált (8-5), de utána záporozni kezdtek a magyar gólok. A mieink arra törekedtek, hogy mindenki legalább egyszer beköszönjön, és ez majdnem sikerült is, egyedül Hárai Balázs neve mellé nem került rovátka, 19-5 lett a vége. Ma újra a nők ugranak vízbe, az ellenfél a bivalyerős orosz válogatott.

– Álmosan kezdtünk, dízelmozdonyként indultunk. Azt vártam, hogy kirobbanunk a kezdő sípszóra, de nem így történt. Sokáig nehéz volt játszanunk a törökök ellen, mert ügyeltek a lefordulásainkra, de aztán elfáradtak. Csütörtökön a spanyol meccs más minőségű lesz – summázott Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Vízilabda Eb, férfiak, C ­csoport: Magyarország–Törökország 19-5 (­4-4, 4-0, 3-1, 8-0). Gólszerzők: Manhercz 4, Erdélyi 3, Angyal, Zalánki, Vámos, Hosnyánszky 2-2, Pohl, Jansik, Varga D., Mezei.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.