Odalett a Falco hazai veretlensége

Az utolsó negyedet hatpontos hátránnyal kezdte a Falco, és bár komoly erőfeszítéseket tett érte, ennél közelebb nem jutott az ellenfeléhez, amely 77-70-re nyert.

Munkatársunktól
2020. 01. 09. 11:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nincs szerencséje a külföldi útjaival a Sopron Basketnek. Az Euroligában szereplő magyar bajnoknak a gépe Franciaországba tartva meghibásodott, Oroszországban az érkezése előtt felszállt a csatlakozó gép, most pedig Isztambulba indulva a fogadó repülőtéren a rossz időjárás miatt baleset történt, és törölték a csapat járatát. Végül persze megérkezett a Sopron a Fenerbahce elleni találkozóra, és sejteni lehetett, hogy ez a hercehurca lesz a legkisebb baja… A török együttes ugyanis a legutóbbi két kiírásban nem jutott be a négyes döntőbe, ezért erre az idényre jelentősen megerősítették, aminek meg is lett az eredménye. A Fener pontelőnnyel vezeti a csoportot, és mindössze kétszer kapott ki ebben a kiírásban, igaz, az egyik vereségét éppen Sopronban szenvedte el. Az nagy bravúr volt, most pedig érvényesült a papírforma: a hazai együttes 70-52-vel vágott vissza.

A sopro­niak a harmadik negyed derekáig jól tartották magukat, de ezután érvényesült a török csapat játékosainak a jobb fizikuma, és eredményesebben is célozták meg távolról a gyűrűt. Sajnos a magyar együttesben a máskor ponterős Aleksandra Crvendakic és Candice Dupree gyakorlatilag betlizett, ugyanakkor pozitívumként ki kell emelni a 15 pontig jutó Határ Bernadett (képünkön) harcos és jó játékát. A Fenerbahce így maradt a csoport élén, a Sopron Basket pedig az utolsó, nyolcadik helyén.

A férfiak Bajnokok Ligájában a Falco hazai pályán veretlenül várta a spanyol Zaragozát, amelytől tavaly idegenben mindössze egy ponttal kapott ki. A csoportban a szakemberek szerint a Zaragozáé a legerősebb keret – a harmadik helyen áll a spanyol bajnokságban a Barcelona és a Real Madrid mögött –, és ezt most igazolta is. A játékosai erősek, képzettek, ám a magyar bajnok szervezett csapatjátékkal felvette velük a versenyt. Zömmel a vendégek vezettek, de el nem húztak. Az utolsó negyedet hatpontos hátránnyal kezdte a Falco, és bár komoly erőfeszítéseket tett érte, ennél közelebb nem jutott az ellenfeléhez, amely 77-70-re nyert. A szombathelyi csapat veresége ellenére is maradt a csoport negyedik, még továbbjutást érő helyén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.