Szita Zoltán: „Nem szabad felvennünk a svédek rohanós stílusát!”

Ha hivatalosan nem is cél az Eb-elődöntő, egy-egy játékos, jelen esetben Szita Zoltán nem fél kimondani az álmait. A Wisla Plock átlövője hosszan méltatta az olimpiai selejtezőre hajtó férfikézilabda-válogatott csapategységét.

2020. 01. 20. 17:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mit rögzítene egy kamera, ha elkezdeni forogni a magyar válogatott öltözőjében egy-egy Eb-meccs szünetében?

– Nyugodt játékosokat, egységet, összhangot. A kondicionális edzőnktől kellene megkérdezni, hogy mit tesz az italunkba…, de szerintem semmi különlegeset. Komolyra fordítva a szót, tényleg nyugodtak vagyunk, nem esünk kétségbe, ha egy-két góllal vezet az ellenfél.

–És ha hárommal? Izland után vasárnap Szlovénia is hárommal ment a szünetben.

– Ez igaz, de ez már nem nagy különbség a mai kézilabdában, tudtuk, éreztük, hogy le tudjuk dolgozni a hátrányt. És így is lett.

– Egyet aludva a szlovénok elleni meccsre, mi döntött a javunkra?

– Az egység és a hit. Nekünk nincsenek kiemelkedő sztárjaink, általában minden meccsen más viszi a prímet…

– Kivéve Bánhidi Bencét.

–Ez lehet, tőle már megszokhattuk, hogy le tud kötni egy-két embert. És jó abban a tudatban játszani, hogy van egy ilyen kaliberű beállónk. A szlovénok ellen Ligetvári Patrik szenzációs volt, elképesztően magas színvonalon játszott. De megint visszakanyarodnék a csapategységhez: ha kell, akkor Balogh Zsolti ad kilenc asszisztot vagy Sipi (Sipos Adrián – a szerk.) „legyilkol” mindenkit védekezésben. Kiegészítjük egymást.

– Mit várjunk a svédek ellen?

– Nem szabad felvenni a rohanós skandináv stílust, a norvégok ellen ez rengeteget kivett belőlünk. Türelmesnek kell lennünk. A tavalyi vb-n, élete első felnőtt válogatott mérkőzésén emlékezetes teljesítményt nyújtott ellenük. Remélem, idén is lesz valaki, aki kiemelkedően játszik.

– Tekintgetnek előre a portugálok elleni meccsre?

– Nem matekozunk, kell a két pont a svédek ellen, egyelőre ez érdekel minket. Csapatszinten nem mondtuk ki, de én kimondom, már ott lebeg a cél a szemem előtt Stockholm és az Eb-elődöntő. Még soha nem voltam a csapataimmal világversenyen a legjobb négy között. Boldog lennék, ha ez most sikerülne.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.