A Szlovén Olimpiai Bizottság a tokiói játékok halasztásra kéri

Forrás: MTI2020. 03. 20. 19:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szlovén Olimpiai Bizottság elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) el kellene halasztania a nyári tokiói ötkarikás játékokat.

„A nyári játékok nem tarthatók meg júliusban az olimpia szellemiségével összhangban” – fogalmazott Bogdan Gabrovec. Kiemelte: más szempontok mellett például azért tartja indokoltnak a későbbi rendezést, mert a sportolók számára nem egyenlőek a felkészülési lehetőségek a világjárvány hatására.

„Nem lenne semmi baj azzal, ha a játékokra a jövő évben kerülne sor, akkor nyugodtabb körülmények között lehetne megrendezni. Ha ez nem történik meg, akkor az olimpia veszít a fontosságából, hiszen most a túlélésért vívott harc dominál” – fűzte hozzá.

Szlovéniában a Covid-19 járvány eddig egy halálos áldozatot követelt és 341 embert fertőződött meg. Az ország kormányának pénteki, a köztereken tartózkodást szigorúan szabályozó rendelete értelmében a sportolók közösségi edzése lehetetlenné vált.

Thomas Bach, a NOB első embere pénteken leszögezte: még négy és fél hónap választ el a játékoktól, így tartózkodni kell a vehemens spekulációktól a nyári olimpia rendezésével kapcsolatban, amelynek megnyitóünnepsége július 24-én lenne a japán fővárosban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.