időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Evakuálják bokszolóinkat Londonból

Ch. Gáll András
2020.03.16. 13:08

Ma délután ülésezik az ökölvívók európai olimpiai selejtező tornájának szervező bizottsága – borítékolható, hogy berekesztik a viadalt –, de ettől függetlenül a MÖSZ azonnali hatállyal hazahozza Londonból a már kiesett versenyzőinket és edzőiket.

Már eddig is sokan értetlenül álltak az előtt, hogy az ökölvívók megrendezték az afrikai és az ázsiai kontinens olimpiai selejtezőjét, és szombat óta úgy zajlik Londonban az európai földrész olimpiai kvalifikációs tornája, mintha a koronavírus-járványról nem is hallottak volna a nehéz kesztyűk világában.

Hétfőn végre lépett a tornát a felfüggesztett szakági világszövetség kizárása után rendező úgynevezett Task Force, azaz munkacsoport, amelyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állított fel. Londoni idő szerint délután kettőre (Magyarországon 15.00 órára) rendkívüli ülést hívtak össze, amelynek logikusan gondolkozva nem lehet más célja, mint a torna azonnali berekesztése. (A NOB és a versenyzők részéről vélhetően óriási volt a nyomás.)

A magyar szövetség azonban – nagyon helyesen nem várva meg a szervezők döntését – hétfő délben azonnali hatállyal intézkedett a már kiesett versenyzőink (Tarnóczy Tamara, Oláh Eszter, Szűcs Szabina, Tallósi Péter és Hámori Ádám) és edzőik evakuálásáról. Úgy tudjuk, megpróbálják átíratni a repülőjegyeket, de ha ez lehetetlen, akkor kiküldenek egy buszt, és azzal hozzák haza honfitársainkat.

Meglehet azonban, mire a hétfő délutáni szervező bizottsági ülés véget ér, már mindenkinek haza kell jönnie Londonból.

Koronavírus a világban

Japán tudósok: Két év alatti gyermekek ne hordjanak maszkot!

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.