Nagy esély Gulácsiék előtt a BL-ben

2020. 03. 10. 17:12
Euro 2020 Qualifier - Group E - Hungary v Wales
Honfitársunk remek formában őrzi a lipcsei kaput Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy bajban van a BL-nyolcaddöntős párharcának mai visszavágója előtt a tavalyi finalista Tottenham: a londo­niaknak az RB Leipzig otthonában kellene javítaniuk a hazai 1-0-s vereségük után. Rossz napok, de inkább rossz hetek járnak a Spursre. A Premier Lea­gue-ben csak a nyolcadik helyen áll, és éppen feleannyi pontot, 29 meccsen 41-et gyűjtött, mint a Liverpool – itt tart a júniusi BL-döntő két résztvevője. A Tottenham legutóbbi öt tétmeccse egészen szörnyű statisztikát mutat: egy döntetlen, négy vereség. Ez a széria éppen a BL-nyolcaddöntő első felvonásán kezdődött, három hete az RB Leipzig elleni hazai 1-0-s vereséggel. S bármennyire nagy érvágás a sérült és Szon Hung Min kiválása, a Spursnek nem kellene pofozógépnek lennie…

Honfitársunk remek formában őrzi a lipcsei kaput
Fotó: Reuters

Az RB Leipzig szombaton a Bundesligában 0-0-s döntetlent játszott Wolfsburgban – Gulácsi Péternek öt nagy védése volt, továbbra sem hadra fogható –, így a tabellán a második helyről visszacsúszott a harmadikra. A kapuból kihagyhatatlan Gulácsi csapata legutóbbi hat tétmeccsén mindenesetre csak egy gólt kapott, a szilárd védelem is a németek mellett szól a mai találkozó előtt.

Ami a másik BL-nyolcaddöntős párharcot illeti, az első negyeddöntős szereplésére hajtó Atalanta 4–1-es előnye birtokában érkezett Valenciába, ahol nem kell tartania a hazai szurkolók nyomásától. Spanyolországban a koronavírus terjedése miatt az olasz klubokat minden sportágban zárt kapuk mögött fogadják. Az Atalanta legutóbb március 7-én lépett pályára, akkor viszont 7-2-re győzött Leccében. A bergamói együttes 25 bajnokin lőtt 70 találatával a legeredményesebb a Serie A-ban, hússzal több gólt szerzett, mint az éllovas Juventus. S egyelőre az a legnagyobb gondja, hogy Bergamo karanténban van, amit a csapat csak engedéllyel hagyhatott el.

BL-nyolcaddöntő, visszavágók. Mai műsor: RB Leipzig–Tottenham Hotspur 21.00, tv: M4 Sport, az első mérkőzésen: 1-0; Valencia–Atalanta (olasz) 21.00, tv: Spíler 2, az első mérkőzésen: 1-4.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.