Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A Diósgyőr már a nyolcadik a sorban

Miután az egészségügyi stáb tagjai letesztelték őket, jövő szerdától a DVTK eddig egyénileg dolgozó labdarúgói is kiscsoportos edzésekkel folytatják a felkészülést a bajnokság folytatására.

2020. 04. 25. 9:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I-ben eddig a Ferencváros, a Zalaegerszeg, a Kisvárda, a Mezőkövesd, a Debrecen, a Honvéd és a Kaposvár kezdte meg a munkát kisebb csoportokban, a jövő héten pedig nyolcadikként a Diósgyőr is csatlakozik hozzájuk.

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége pénteken úgy döntött, hogy amennyiben a kormány részben vagy egészben feloldja az érvényben lévő tilalmakat a koronavírus-járvány kapcsán, rendeletben meghatározott feltételek között engedélyezi csapatedzések tartását és sportesemények megrendezését, akkor az MLSZ-versenysorozatok folytatására a fenti kormányrendelet megjelenésétől számított 20. napot követő első szerdától vagy szombattól (amelyik előbb van), de legkésőbb június 13-tól kerül sor.

– Mi úgy számolunk, hogy már május 23-ától vagy 27-től jöhet a folytatás – mondta el Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója a klub honlapján. – A helyzet rendkívül képlékeny, de szeretnénk a lehető legjobban felkészülni a folytatásra, még ha az esetleg egy-két héttel későbbre is tolódik. Eddig tartott az egyéni felkészülés, április 29-én, szerdán kiscsoportos foglalkozásokkal folytatjuk a felkészülést a bajnokság újraindulására. Elsődlegesen szem előtt tartjuk a törvényi előírásokat és az egészségügyi ajánlások betartását. A keret tagjai naponta három időpontban lépnek gyepre, és ott is több csoportban dolgoznak a fertőzésveszély minimalizálása érdekében.

Már az első foglalkozás előtt is és ezt követően folyamatosan tesztelni és ellenőrizni fogják az összes játékost, és csak a bizonyítottan fertőzésmentes labdarúgók vehetnek részt a gyakorlásokon. A munka a DVTK Stadionban indul, mert az elszigeteltebb, mint a DVTK Edzőközpont. A játékosok az autóikból kiszállva egyből a pályára tudnak menni. S a klub kéri a drukkereket, hogy saját és a játékosok egészsége érdekében ne látogassák az edzéseket.

– Az első néhány napot a ráhangolódásra szánjuk, miközben figyeljük a híreket, és bízunk benne, minél hamarabb kijön a közös edzéseket, mérkőzéseket engedélyező kormányrendelet – nyilatkozta Feczkó Tamás vezetőedzője. – Eddig egyénileg készültek a játékosok, ugyanakkor vártuk az MLSZ bejelentését és a kiscsoportos edzések elindítását, ezért a héten a futás és az erőnléti gyakorlatok mellett labdás feladatokat is kaptak labdarúgóink. Ennek köszönhetően nem az alapoktól kell kezdeni, de az első három edzés legfontosabb feladata, hogy visszahozzuk a labdás automatizmusokat. Ugyanakkor a labdarúgásban legfontosabb taktikai elemek gyakorlását nem teszi lehetővé a kiscsoportos edzésforma, ezért is várjuk, hogy minél előbb elkezdhessük a csapatedzéseket is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.