A gólpassz-király a pályán ellenségeket, civilben barátokat lát

Ha folytatódik a Premier League idei szezonja, alighanem megdönti Thierry Henry egy évadon belüli gólpasszrekordját. Az idény során 96 helyzetet alakított ki, 16 gólpasszt adott, s még rúgott is maga 8 gólt. Kevin De Bruyne, a Manchester City belga irányítója vitán felül tagja a Cristiano Ronaldót és Lionel Messit közvetlenül követő kasztnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Képes Sport2020. 05. 24. 8:25
De Bruyne, Kevin
Manchester, 2019. november 23. Kevin De Bruyne, a Manchester City játékosa, miután gólt szerzett a Chelsea ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. november 23-i mérkõzésén Manchesterben. MTI/EPA/Jon Super Fotó: Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Komplettebbé váltam – olvasható De Bruyne vallomása a Képes Sport írásában. – Tudom, sokan mint kreatív játékosra gondolnak rám, akinek a helyzetek kialakítása a legfőbb dolga, pedig számos meccsen szerepeltem belső középpályásként, ami merőben más futballt követel meg. Megvan bennem az a dinamizmus, amellyel fel-le liftezhetek a gyepen, de mindig a csapat érdekét szem előtt tartva dolgozom a meccseken, és azt hiszem, a pálya minden szegletében tudok a többieknek segíteni. Kétségtelenül jobb játékossá váltam, és ugyan minden karrierben vannak stációk, úgy érzem, nekem most elég jól megy, jól is érzem magam a gyepen.

A kisfiús képű belga elmondta, kisgyerekként, hét-nyolc évesen csatárt játszott, és mindig Michael Owennek képzelte magát.

– Hasonlónak gondoltam a stílusunkat, talán azért is, mert én is kis termetű voltam, egészen tizenöt-tizenhat éves koromig a legalacsonyabbak közé tartoztam, akkor kezdtem csak megnőni – beszélt a gyerekkoráról. A rajongás idővel megszűnt, egyszerűen csak szerettem nézni a futballt, elveszni a meccsekben. Nem babonázott meg egy bizonyos játékos, arra törekedtem inkább, hogy valami különlegeset alkossak a pályán, hogy legyen meg a saját egyéniségem, miközben persze igyekeztem jó néhány elemet ellesni a legjobb labdarúgóktól és beültetni a saját játékomba. Szóval én a futballt generálisan szeretem nagyon, nem egy-egy ember játékát.

A játékfelfogásáról, ami a személyiségjegyeiről is árulkodik, De Bruyne a következőket mondta:

– Sok múlik azon, milyen karakterjegyekkel születtél. Van, amit fel lehet szedni útközben, de vagy megvan benned a tűz, vagy nincs. A pályán egészen más ember vagyok, mint a hétköznapi életben, kilencven percig az ellenséget látom a velem szemben helyezkedőben, a lefújás után öt perccel, rosszabb esetben fél órával visszavedlek civillé, és tudok barátként gondolni a másikra.

A teljes interjú a Képes Sportban olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.