A sírból hozta vissza az egyik pontot az Újpest

A labdarúgó NB I 30. fordulójának zárómérkőzésén az Újpest a 95. percben mentett pontot otthon a Mezőkövesd ellen (1-1), a vendégeknek azonban annyi örömük lehet, hogy visszaszerezték a harmadik helyet a tabellán.

Magyar Nemzet
2020. 06. 17. 23:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azzal, hogy a Puskás Akadémia 2-1-re nyert Diósgyőrben, 47 pontjával felkúszott a tabella harmadik helyére, leszorítva onnan a 46 pontos Mezőkövesdet, de Kuttor Attila vezetőedző csapata még ezután lépett pályára Újpesten. S azzal a tudattal, hogy döntetlennel is visszaveszi a helyét, mivel több győzelme van, mint a felcsútiaknak. Ám az alsóházban a kiesés veszélyétől fenyegetett lila-fehérek nem úgy álltak a meccshez, hogy jó nekik az egy pont.

Már csak azért sem, mert a Mezőkövesd a futballélet újraindulása óta enyhén szólva sem rukkolt ki acélos produkcióval: a Magyar Kupát is nézve hét tétmeccsen három döntetlent és négy vereséget könyvelhetett el a szerdai fellépése előtt. Az Újpest új vezetőedzője, Predrag Rogan pedig gatyába rázta az újpestieket: három meccsen hét pontot szereztek vele a fővárosiak.

A 28. percben aztán kis híján a vendégek szerezték meg a vezetést, Cseri pontos labdájával Besirovic lépett ki, a lövését Banai bravúrral hárította, Rögtön jött a válasz, a túloldalon Burekovic beadása okozott nagy riadalmat. Ezek sem voltak kis helyzetek, de az sokkal nagyobb volt, amit a 38. percben a vendégektől Zivzivadze elpuskázott: Besirovic beadását a grúz támadó egy méterről sem tudta betalpalni üres kapuba lőni.

A 66. percben azonban összejött a Mezőkövesd vezető találata: Nagy Dániel adta be a labdát jobbról, a még az első félidőben a megsérült Cseri helyére becserélt Pekár teljesen üresen maradt, nagy lövését Banai védte, de a labda visszapattant a mezőkövesdi játékoshoz, aki másodszorra már a kapuba bombázott (0-1). S amikor már úgy nézett ki, hogy a vendégek három ponttal távoznak, a 95. percben az egykori mezőkövesdi Koszta fejessel egyenlített (1-1), az Újpest a sírból hozta vissza az egyik pontot. A Mezőkövesd azonban a döntetlennel is visszavette a harmadik helyet a tabellán. Az Újpest a kilencedik helyről feljött a nyolcadikra, jobb gólkülönbségével került a Paks elé.

Újpest-Mezőkövesd 1-1 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, 2300 néző, v.: Pintér. Gólszerzők: Koszta (95.), illetve Pekár (66.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.