Hemzseg a győri kézisektől az álomcsapat

Vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a BL-negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 06. 05. 19:32
Bredal Oftedal, Stine;
Stine Oftedal kedvére brillírozott Fotó: Mónus Márton Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő Győri Audi ETO KC három, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig egy játékossal képviselteti magát a női kézilabda Bajnokok Ligája mostani szezonjának álomcsapatában, de egyikük sem magyar. Az európai szövetség pénteken tette közzé a szavazás végeredményét, a szervezet oldalán több mint 23 ezer szurkoló voksolt a legjobbakra, tíz kategóriában (a hét poszt, a legjobb védő, legjobb fiatal – 1997-ben vagy az után született – játékos és a legjobb edző).

A győri együttesből a kapusoknál Amandine Leynaud, az irányító Stine Oftedal, és a védekező Eduarda Amorim végzett az élen, míg a Ferencvárosból a legjobb fiatalnak járó elismerést érdemelte ki.

A legtöbb szavazatot a Siófok korábbi játékosa, a román Vâlcea beállója, a tunéziai születésű, de már a magyar válogatottban bemutatkozó Elghaoui Asma kapta.

A győriek a Bajnokok Ligájában negyeddöntősök, a budapesti négyes döntő céldátuma szeptember 5–6.

Jelenleg vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án. Amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára.

A női kézilabda BL 2019/20-as idényének álomcsapata: Amandine Leynaud (Győri Audi ETO KC, francia) – Jovanka Radičević ( Budućnost, montenegrói), Anna Vjahireva (Rosztov-Don), Stine Oftedal (Győri Audi ETO KC), Elghaoui Asma (Râmnicu Vâlcea), Cristina Neagu (CSM București), Sanne Solberg (Esbjerg) – legjobb védő: Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC), legjobb fiatal: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), edző: Emmanuel Mayonnade (Metz).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.