Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Az új idénytől ismét egy meccsen dőlnek el a párharcok a kupában

A 2020/2021-es idénytől öt éven keresztül a Mol, a hazai sportélet egyik legnagyobb támogatója lesz az 1909-ben indult Magyar Kupa névadó szponzora. A sorozatban újra egy mérkőzésen dőlnek el a párharcok, a győztes indulhat az Európa-ligában.

Magyar Nemzet
Forrás: MLSZ2020. 07. 31. 11:55
20200603 Budapest Puskás Ferenc Stadion Honvéd Mezőkövesd Magyar Kupa labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az ország és a régió egyik legnagyobb és legsikeresebb vállalata, a Mol névadó szponzori támogatásának köszönhetően a férfi Magyar Kupa magasabb szintre lép! Ahogy a Mol jelen van Magyarország teljes területén, úgy a kupa az a versenysorozat, amelyben országunk minden régiója képviselteti magát. A legjobb amatőr csapatok évről évre bizonyítják, hogy a kupában egy-egy mérkőzésen akár az élvonalbeli klubokkal szemben is fel lehet venni a versenyt. A kisebb településeken minden kupaforduló különleges alkalom, miként a döntő a magyar labdarúgás igazi ünnepe, különösen a Puskás Aréna gyepén” – mondta el Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, aki legutóbb június 3-án adta át a serleget a 2020-as kupagyőztes Budapest Honvéd együttesének.

A Honvéd a Magyar Kupa címvédője

Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója a névadó szponzori együttműködést így kommentálta: „A magyar sportélet mindig is kiemelt figyelmet élvezett a részünkről. Célunk, hogy közelebb vigyük az emberekhez a Molt, erre pedig a sporttámogatás az egyik leghatékonyabb eszköz, hiszen a sport iránti elkötelezettség tömegeket képes megmozgatni. A Mol a fiatal tehetségek felkarolásától kezdve a profi sportolók támogatásán át a helyi sportegyesületek és közösségek rendszeres segítéséig a magyar sportélet minden mozzanatában jelen van. Ezért is lépünk most újabb együttműködésre az MLSZ-szel, új lendületet adva a Magyar Kupának.”

A legtöbbször, 23-szor, a Ferencváros hódította el a Magyar Kupát, a címvédő a Budapest Honvéd, amely a döntőben a Mezőkövesdet győzte le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.