Horrorcsoportban a Veszprém és a Fradi

Sorsoltak a kézilabda Bajnokok Ligájában: a Veszprém összekerült az idei Final Four két szereplőjével, a Barcelonával és a Kiellel; a Szeged csoportja könnyebbnek tűnik, abban a nyolcasban a Paris SG mellett oda lehet érni az első két hely valamelyikére. A nőknél a Ferencvárost elhagyta a szerencséje, a címvédő Győr sokkal kedvezőbb csoportba került.

2020. 07. 01. 18:54
DAVIS, David
Kiel, 2020. február 12. David Davis, a Telekom Veszprém vezetõedzõje (k) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B csoport tizenkettedik fordulójában a THW Kiel ellen játszott mérkõzésen Kielben 2020. február 12-én. MTI/EPA/Martin Ziemer Fotó: Martin Ziemer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Kézilabda-szövetség bécsi központjában kisorsolták a 2020–2021-es Bajnokok Ligája-szezon csoportbeosztását. Férfi- és női fronton is két-két csapattal, a Telekom Veszprémmel, a Mol-Pick Szegeddel, valamint a női címvédő Győri Audi ETO-val és az FTC-Rail Cargo Hungáriával voltunk érdekeltek.

A következő szezontól megváltozik a BL lebonyolítása, két nyolcas csoportba sorsolták a csapatokat, ahonnan az első két helyezett egyenes ágon bejut a legjobb nyolc közé, míg a harmadik, a negyedik, az ötödik és a hatodik oda-visszavágós ki-ki mérkőzésen harcolhatja ki a legjobb nyolc közé jutást.

Férficsapataink közül a Telekom Veszprém kapott nehezebb besorolást: az idei Final Four négy résztvevője közül kettővel, a Barcelonával és a Kiellel is megküzdhet a csoportban. A Szeged csoportjában csak a Paris SG emelkedik ki a magyarok mellett, Carlos Pastor csapata könnyen odaérhet az első két hely valamelyikére. Szűcs Ernő Péter, a Mol-Pick Szeged klubelnöke a csapata honlapján értékelte a sorsolást.

– A jelenlegi átalakított rendszerben már nincs könnyű ellenfél, 16 remek csapat küzd egymással a következő szezonban. A céljaink nem változtak: elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat. Klubunk többször megmutatta, hogy felveszi a versenyt Európa élcsapataival. Kemény küzdelem lesz, de a keretünk képes a feladatok megoldására. Komoly rangadók várnak ránk, de valójában minden meccs hatalmas kihívás, mert a Bajnokok Ligája magas színvonalat képvisel. Büszkék vagyunk arra, hogy Szegedet a legjobbak között képviselhetjük a szurkolótáborunkkal, amely méltán vívott ki magának hírnevet – nyilatkozta Szűcs Ernő Péter elnök a szegedi klubhonlapon.

A csoportkör a férfiaknál szeptember 16-án rajtol.

A férfikézilabda Bajnokok Ligája-sorsolás, 2020–2021:

A csoport: HC Vardar 1961 (északmacedón), PSG Handball (francia), Kielce (lengyel), FC Porto (portugál), MOL-PICK SZEGED, Meskov Breszt (fehérorosz), Elverum (norvég), SG Flensburg-Handewitt (német).

B csoport: Barca (spanyol), TELEKOM VESZPRÉM, THW Kiel (német), Aalborg Handbold (dán), HBC Nantes (francia), Motor Zaporizzsja (ukrán), Celje (szlovén), PPD Zagreb (horvát)

Ami pedig a nőket illeti: ott a Ferencváros „húzott bele”: a Fradi a francia Metzcel és az előző szezon döntősével, a Rosztov Donnal került egy csoportba. A Győr legkeményebb ellenfele a Buducsnoszt Podgorica és a román Valcea lehet. A címvédőt nem kell félteni, a Fradi helyzete kicsit bonyolultabbnak tűnik.

A női BL csoportjai:

A csoport: Metz Handball (francia), Rosztov-Don (orosz), Vipers Kristiansand (norvég), Team Esbjerg (dán), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, CSM Bucuresti (román), SG BBM Bietigheim (német), Krim Ljubljana (szlovén)

B csoport: SCM Ramnicu Valcea (román), GYŐRI AUDI ETO KC, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Borussia Dortmund (német), CSZKA Moszkva (orosz), Brest (francia), Odense Handbold (dán), Podravka Koprivnica (horvát).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.