Gólzáporos meccsen tért vissza Márton Gábor Zalaegerszegre

Márton Gábor már az NB I 1. fordulójában visszatért korábbi csapatához, és a Mol Fehérvár vezetőedzőjeként jó meccset láthatott Zalaegerszegen. A fehérváriak és a házigazdák is vezettek, de egyikük sem tudott két góllal elhúzni, minden találatra érkezett gyors válasz. A végeredmény 3-3 lett, és mindkét csapat nagyon jól futballozott.

2020. 08. 15. 20:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márton Gábor és Boér Gábor – két fiatal magyar edző, akiknek különleges mérkőzés volt ez. Boér Gábor, a Zalaegerszeg mestere először ülhetett NB I-es csapat kispadján, neki ez a nagy lehetőség a kiugrásra. Márton Gábor nem szorul bemutatásra, hiszen válogatott játékos volt, a nyáron pedig éppen a ZTE kispadjáról ült át a Mol Fehérváréra, és most meccselt először élvonalbeli vezetőedzőként a zalaegerszegiek ellen. Márton az előző idényben kitűnően „ugrott be” a ZTE-nél, a mérlege 9 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség volt a kék-fehérekkel, akik így a kieső helyekről a középmezőnybe léptek előre.

Márton Gábor már fehérvári edzőként
Fotó: Törő Attila

Néhány hónapja tehát még örült volna a 2. perc eseményének, most azonban nyilván csalódottan látta, hogy az egyik védője, Muszliu szerencsétlenkedett, elvétette a labdát, amelyre Babati lecsapott, majd higgadtan a kapu jobb oldalába lőtt – 1-0. Nyolc perccel később viszont elégedett lehetett, mert egy bal oldali fehérvári szöglet után Stotipa 10 méterről ballal rászúrta a kapura a labdát, az egy védőről Evandro elé pattant, aki 7 méterről ballal estében kapura lőtte, Demjén lábbal csak beleérni tudott a labdába, amely a kapu közepében kötött ki – 1-1.

 

 

És még nem volt vége a gyors gólváltásnak: a 16. percben Gergényi hatalmas bedobását Szépe csúsztatta meg a rövid saroknál, amelyhez Stopira még fejjel hozzáért, így került a labda a bal sarokba – 2-1, újra vezetett a Zalaegerszeg. Lüktető, jó iramú volt a mérkőzés, mindkét csapat gólratörően futballozott, de a házigazdák játszottak veszélyesebben. Bogár játékvezető piros lappal a lelátóra küldte Brockhauser Istvánt, mert a vendégek kapusedzője mérgében egy vizespalackot dobott a pályára. Hiába játszott azonban kimondottan jól a ZTE, kihagyta a helyzeteit, és ez megbosszulta magát. A 44. percben Evandro balról tört be a kapu felé, és amikor átlépte a tizenhatos vonalát, Tanaszin buktatta, a tizenegyest pedig Nikolics magabiztosan értékesítette – 2-2.

 

A fordulást követően gyorsan vezetést szerezhetett volna a Fehérvár. Nikolics és Szépe harcolt a labdáért, utóbbi megtorpant, a combjához kapott, nem tudta üldözni a csatárt, később le is kellett cserélni. Nikolics szabadon mehetett a kapu felé, középre gurította a labdát, és Bambgoye 12 méterről az üresen tátongó kapu fölé bombázott. Talán ez volt a forduló legnagyobb kihagyott helyzete. A ZTE tovább harcolt az újabb gólért, Kovácsiknak volt dolga bőven a fehérvári kapuban, ám mégis a vendégek lőttek gólt, nem akármilyet: Nikolics 17 méterről tökéletesen tekerte a labdát a bal felső sarokba – 2-3. Erre viszont hazai részről érkezett villámgyors válasz: Babati tizenegyesből egyenlített – 3-3.

 

Egymást követték a helyzetek mindkét oldalon, mozgalmas, élvezetes volt a mérkőzés. Márton Gábor büszke lehet az előző csapatára, hiszen a Zalaegerszeg remekül futballozott, de okkal lehet büszke az új csapatára is, mert a Fehérvár felvette a kesztyűt, szintén jól játszott, és idegenben is győzelemre játszott. Egyik csapat sem érdemelt volna vereséget, és mert két győztes nem lehet, igazságos eredmény született ezzel a döntetlennel.

 

NB I, 1. forduló

Péntek

MTK–Ferencváros 1-1 (1-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4445 néző, jv.: Solymosi. Gólszerzők: Gera (37.), illetve Nguen (59.).

Szombat

Paks–Újpest 1-2 (0-1), Paks, 3870 néző, jv.: Farkas Á. Gólszerző: Ádám (76.), illetve Simon (17., 62.)

ZTE–Mol Fehérvár FC 3-3 (2-1), Zalaegerszeg, 4375 néző, jv.: Bogár. Gólszerzők: Babati (2.), Szépe (16.), illetve Evandro (10.), Nikolics (11-esből, 44., 60.)

Vasárnap

Diósgyőr–Mezőkövesd 16.55

Puskás Akadémia–Budapest Honvéd 19.00

Hétfő

Budafok–Kisvárda 19.00.

Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.