Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szenvedős első félidő után kiütéses győri siker a BL-ben

A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a B csoport 2. fordulójában: Győri Audi ETO KC–Podravka Koprivnica (horvát) 43-28.

Magyar Nemzet
2020. 09. 19. 17:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-csoportkör nyitányán a Győri Audi ETO KC egy héttel ezelőtt viszontagságos utazás után nyögvenyelős meccset játszott Moszkvában, úgy végzett 27-27-re a CSZKA ellen, hogy Görbicz Anita a bal szélről három másodperccel a vége előtt egyenlített. Mostani ellenfele, a horvát HC Podravka Koprivnica otthon 29-26-ra verte a montenegrói Buducnost Podgoricát. Az is érdekes mérkőzés volt, a vendégek koronavírus-fertrőzés és sérülések miatt tizenegy (!) játékosukat nélkülözve utaztak el Kaproncára, de a 20. percben már kilenc góllal 14-5-re vezettek. A 35. percben azonban már 17-17 volt az állás, 23-23 után pedig a horvátok jobban bírták a hajrát a vendégek elfáradt fiataljai ellen.

A mostani győri találkozón egyértelműen Danyi Gábor együttese volt a favorit, 3-0-ra el is húzott, de ezután három horvát gólt láthattunk. Majd újabb három hazait (6-3). A sorminta ezután megszakadt, a Podravka azonban igyekezett tartani a lépést, ami Carlos és Milosavljevic találatainak köszönhetően sikerült is, a 22. percben 13-12 volt az állás. A Győrből Oftedal és Kristiansen szórta a gólokat, félidőben 17-16-os győri vezetést jegyezhettünk fel – ez első félidőben igencsak szenvedett a hazai gárda. Fordulás után a vendégek sokadik lehetőségüket packázták el az egyenlítésre, az ETO válaszként pedig hat gól szerzett zsinórban, és a 23-16 megnyugtató előnynek tűnt. A 46. percben 30-20-nál már tízet számolt a közönség, és a különbség még nagyobb lett, a Győri Audi ETO végül 43-28-ra győzött a teljesen szétesett horvátok ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.