Túlórázott a Budafok és a Puskás Akadémia is a kupában

A Magyar Kupában az alacsonyabb osztályú csapatok számára ünnep, ha NB I-es együttes érkezik hozzájuk, igyekeznek meglepetést okozni, és szerdán két gárda is csak hosszabbításban adta meg magát esélyesebb ellenfelének.

Magyar Nemzet
2020. 10. 28. 18:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harmadosztályú Dabas-Gyón a rendes játékidőben 2-2-re végzett a Budafok ellen, a vendégek csupán a 117. percben szerzett góllal nyertek 3-2-re, és harcolták ki a legjobb 32 közé kerülést. Az élvonalbeli csapatok közül szerdán még a Puskás Akadémia kényszerült túlórázni, a felcsútiak kilencven perc alatt gól nélküli döntetlent játszottak a másodosztályú Szentlőrinc otthonában, a hosszabbítás első félidejében azonban egy perc alatt kétszer is betaláltak, majd a folytatásban újabb két gólt szereztek, így végül magabiztos, 4-0-s győzelmet arattak.

A nap végén az egykor szebb napokat látott, jelenleg NB III-as Dunaújváros az Újpestet fogadta azután, hogy kiderült, a vendégeknél az első csapat több játékosának pozitív lett a koronavírustesztje, és az edzői stáb sem úszta meg a fertőzést. Így Predrag Rogan vezetőedző sem ülhetett le a kispadra, Babócsy András kapusedző kezébe került az irányítás. A fejlemények azonban nem zavarták meg a lila-fehéreket. Giorgi Beridze már az ötödik percben megszerezte a vezetést, a 16-os bal sarkáról jobbal a rövid felsőbe teker egy szabadrúgást, s a nagy mezőnyfölényben játszó Újpest végül 6-0-ra győzött.

Ami a szerdai műsorban érdekelt többi NB I-es csapatot illeti, a Fehérvár, az MTK és Mezőkövesd is fölényes sikerrel zárt, míg a Zalaegerszeg és a címvédő Budapest Honvéd kettő, a Kisvárda egygólos különbséggel nyert.

Magyar Kupa, 7. forduló (a 32 közé jutásért), az élvonalbeli csapatok mérkőzései: Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (NB III)–Mol Fehérvár FC 1-4, Csácsbozsok-Nemesapáti SE (megyei I.)–Budapest Honvéd 0-2, Lipót Pékség SE (NB III)–ZTE 1-3, Dabas-Gyón FC (NB III)–Budafok 2-3 – hosszabbítás után, Szentlőrinc (NB II)–Puskás Akadémia 0-4 – hosszabbítás után, Gyöngyösi AK-Mátra-Beton (NB III)–Mezőkövesd 1-4, Bátaszék (megyei I.)–MTK 1-7, Kecskeméti TE (NB III)–Kisvárda 0-1, Dunaújváros (NB III)–Újpest 0-6.

Csütörtökön játsszák: Nyíregyháza (NB II)–Paks 12.30 (tv: M4 Sport), Békéscsaba (NB II)–Diósgyőr 16.00 (tv: M4 Sport). November 14-én játsszák: Bicske (NB III)-Ferencváros 14.45.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.