Fehérvári után ezúttal miskolci túlsúly a válogatottban

Mint évek óta mindig, november elején idén is idehaza láthatjuk a magyar férfi jégkorong-válogatottat. Igaz, nem a megszokott négy nemzet tornája keretében, a csapat Lengyelországgal játszik két mérkőzést a Tüskecsarnokban. A hölgyek hoppon maradtak, az osztrákok a magyar járványhelyzetre hivatkozva tegnap, az utolsó pillanatban visszakoztak. Klubszinten is meglehetősen nyögvenyelősen indult be az idény, de legalább beindult.

Novák
2020. 11. 05. 7:45
null
Bartalis István lehet a válogatott vezéregyénisége Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eseménydús volt a hosszúra nyúlt holtidény. A MAC nem csupán visszatért a szlovákból a magyar bajnokságba, hanem összeolvadt a Hokiklub néven néhány (nem éppen sikeres) évet lehúzó gárdájával, így a csapat hivatalos neve MAC HKB Újbuda. Leköszönt továbbá az együttes vezetőedzője, Majoross Gergely, akinek a helyét egykori csapattársa a Volánnál és a válogatottnál, Kangyal Balázs vette át. Egyelőre jól teljesít a MAC, vezeti a magyar bázisú bajnokság, az Erste-liga tabelláját az elmúlt két idényben egyeduralkodó FTC előtt.

A DVTK kitart Szlovákia mellett, a keret lényegesen nem változott, honfitársát, Glen Hanlont váltva ebben az évadban a kanadai Dave Allison próbál meg átütő eredményt kihozni a Jegesmedvékből. Egyelőre mérsékelt sikerrel, a lényegében nézők kizárásával zajló szlovák ligában a DVTK első hat meccsét egyaránt elvesztette, igaz, ebből hármat csak hosszabbításban.

A Fehérvár jobban tartja magát Ausztriában, hét meccsen 12 pontot szerzett, amivel pillanatnyilag az ötödik a tizenkét csapatos mezőnyben. A jó rajtban jelentős szerepet játszik a nyáron Fehérvárra visszatért Bartalis István és Hári János, akik természetesen a válogatottnak is alapemberei.

A lengyelek elleni keretből ugyan Hári kimaradt, de az új szövetségi kapitány, a kanadai Sean Simpson az áprilisi divízió I/A világbajnokságon nyilván számít rá. Megfordult az elmúlt évek, sőt évtizedek tendenciája, ezúttal nem a fehérvári, hanem a miskolci játékosok vannak túlsúlyban a válogatottban. A DVTK összesen kilenc hokist ad a nemzeti csapatba, miközben a Fehérvár csupán hármat. A MAC-ból öten jöttek, az FTC-ből és az Újpestből ketten-ketten, s Hetényi Zoltán, valamint Becze Tihamér személyé­ben a Debrecennek és a Csíkszeredának is van egy-egy válogatottja; légió­sok ezúttal nem jönnek haza.

A válogatott legutóbb még február­ban, a nottinghami olimpiai selejtezőtornán szerepelt, méghozzá sikerrel, továbbjutott, azóta nem csupán az áprilisi vb, hanem az újabb olimpiai selejtezőkör is elmaradt.

A férfiak csütörtökön és pénteken játszanak Lengyelországgal a Tüskecsarnokban.

A válogatott keret

Kapusok:

Hetényi Zoltán (DEAC)

Rajna Miklós (DVTK)

Hátvédek:

Garát Zsombor (MAC)

Varga Arnold (UTE)

Kiss Dániel (DVTK)

Pozsgai Tamás (MAC)

Szabó Dániel (Fehérvár)

Szirányi Bence (DVTK)

Tóth Gergely (FTC)

Vojtkó Mátyás (DVTK)

Wehrs Kevin (DVTK)

Csatárok:

Bartalis István (Fehérvár),

Becze Tihamér (Csíkszereda)

Bodó Christopher (UTE)

Csányi Karol (DVTK)

Magosi Bálint (DVTK)

Miskolczi Márk (DVTK)

(FTC)

Nagy Krisztián (MAC)

Révész Marcell (DVTK)

Sarauer Andrew (Fehérvár)

Sofron István (MAC)

Terbócs István (MAC)

Tóth Richárd (FTC)

Vas János (DVTK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.