Tíz magyar versenyző kerülhet be a világ legjobbjai közé

Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke bejelentette, hogy az olimpiai kvalifikációs IJF World Judo Tour következő eseménye a 2021. január 11-én kezdődő, háromnapos World Judo Masters lesz Dohában. A katari fővárosban tíz magyar cselgáncsozó indulhat – Karakas Hedvig Eb-címvédőként.

Magyar Nemzet
2020. 11. 29. 20:40
KARAKAS Hedvig
Prága, 2020. november 19. Karakas Hedvig (kék) és a portugál Telma Monteiro küzd a nõk 57 kg-os súlycsoportjának döntõjében a prágai cselgáncs Európa-bajnokságon 2020. november 19-én. Fotó: Martin Divisek Forrás: MTI/EPA/Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Nemzetközi Judo Szövetség 2021-ben január 11. és 13. között szervezi meg a katari Dohában a Mesterek Tornáját, amelyre az egyes súlykategóriák világranglistáján szereplő harminchat legjobb sportoló kap meghívást. A sportolók jelölésére vonatkozó végleges világranglistát az afrikai kontinensbajnokság (2020. december 20.) után teszik közzé. Remélem, hogy minden érintett judós megfelelő feltételek között készülhet fel a versenyre, és már nagyon várom, hogy januárban Dohában újra magas szintű judót láthassunk! – fogalmazott Marius Vizer.

Ami az esetleges magyar részvételt illeti, a Judoinfo.hu szakportál számításai szerint várhatóan tíz versenyzőnk léphet tatamira a dohai World Judo Mastersen: (90 kg, MTK Budapest, 6. a világranglistán), (57 kg, BHSE, 9.), Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya, 20.), Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE, 22.), Ungvári Attila (81 kg, Ceglédi VSE, 26.), Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE, 27.), Özbas Szofi (63 kg, Békés Megyei Kano JSE, 27.), Szigetvári Mercédesz (+78 kg, Mogyi-Bajai JC, 33.), Sipőcz Richárd (+100 kg, Széchenyi Egyetem SE, 34.) és Szabó Frigyes (73 kg, UTE, 36.) részvételét minden bizonnyal nem befolyásolják az Afrika-bajnokság eredményei. A tíz magyar cselgáncsozó közül jelenleg nyolc áll olimpiai kvótát érő helyen a kvalifikációs ranglistán: Szabó Frigyes, Ungvári Attila, Tóth Krisztián, Cirjenics Miklós, Pupp Réka, Csernoviczki Éva, Karakas Hedvig és Özbas Szofi. Karakas Eb-címvédőként indulhat, miután másfél hete megnyerte a prágai kontinensbajnokságot.

Karakas Hedvig (kékben) az Eb-döntőben a portugál Telma Monteirót győzte le
Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

A dohai viadal nagy lehetőség valamennyi cselgáncsozónknak, hiszen a World Judo Masters az olimpiai kvalifikációs pontokat tekintve is nagyon jól fizet, az aranyéremért 1800, az ezüstért 1260, a bronzért 900 pont jár, még a hetedik helyet is 468 ponttal díjazzák. Egy jó eredmény tokiói részvételt vagy előkelőbb kiemelést érhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.