Ibrahimović ma este Genovában tér vissza a sérülése után

Az ismét egészséges Zlatan Ibrahimović kedd este szerepelhet újra az AC Milanban, a svéd csatár a Genoa otthonában játszik az olasz labdarúgó-bajnokságban.

Forrás: MTI2020. 12. 15. 13:23
Zlatan Ibrahimović
A negyvenhez közelítve is hátán viszi a csapatot Fotó: EPA/MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 39 esztendős svéd csatársztár november 22-én, a Napoli elleni Serie A-s rangadón combizom-sérülést szenvedett, s azóta nem állhatott a listavezető milánóiak rendelkezésére. Ibrahimovićnak jelentős a szerepe a vörös-feketék szezonbeli remeklésében, hiszen eddig 10 gólt szerzett, ráadásul a második és a harmadik fordulóban koronavírusos megbetegedés miatt nem játszhatott, így csak hat alkalommal léphetett pályára.

A szerda esti, 12. fordulóbeli mérkőzésen várható visszatérését Stefano Pioli vezetőedző jelentette be, aki a Football Italiának nyilatkozva azt mondta, hogy Ibrahimović Genovában újra segítheti együttesét.

Ibra ma este újra bevethető
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

– Zlatan nélkül teljesen más mutatóink vannak, amikor ő is játszik, sokkal hatásosabban vagyunk jelen az ellenfél tizenhatosán belül – idézte a portál a szakvezetőt.

Az AC Milanban már korábban is megfordult Ibrahimović eddigi hosszú és sikeres pályafutása alatt volt a Malmö, az Ajax, a Juventus, az Internazionale, a Barcelona és a Paris Saint-Germain futballistája is. 2016 és 2018 között a Manchester Unitedet erősítette, hogy aztán a Los Angeles Galaxynál töltött tengerentúli időszakot követően idén januárban visszatérjen Milánóba. A svéd válogatottban 2001 és 2016 között 116 mérkőzésen 62 alkalommal volt eredményes, az angolok ellen szerzett távoli ollózós góljával 2013-ban kiérdemelte az év legszebb góljáért odaítélt Puskás-díjat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.