Lewandowski még egyszer bejelentkezett az év játékosának

A Bayern München Robert Lewandowski duplájával fordított és győzött a Wolfsburg ellen, de a másik két bajnokesélyes, a Leverkusen és az RB Leipzig is nyert, utóbbi ráadásul Gulácsi Pétert és Willi Orbánt végig a pályán tudva. A hétvégén dől el, hogy a három csapat közül melyik várhatja az első helyen 2021-et a Bundesligában.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 22:26
Lewandowski
Soccer Football - Champions League - Quarter Final - FC Barcelona v Bayern Munich - Estadio da Luz, Lisbon, Portugal - August 14, 2020 Bayern Munich's Robert Lewandowski celebrates scoring their sixth goal with teammates, as play resumes behind closed doors following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19) Manu Fernandez/Pool via REUTERS - RC2WDI9E25M3 Fotó: Manu Fernandez Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnt, hogy az év végére kezdett kicsit elfáradni a Bayern München, amely az elmúlt hétvégén meglepetésre csak döntetlent játszott az Union Berlin otthonában, majd a mai mérkőzésén már az ötödik percben hátrányba került hazai pályán a Wolfsburg ellen. Leroy Sané elvétett tisztázási kísérlete után Maximilian Philipp kapásból lőtt szép gólt, amellyel vezettek a vendégek. A Bayern az első húsz percben kétszer is egyenlíthetett volna, ám erre csak az első félidő hosszabbításában került sor, amikor Kingsley Coman felívelése után fejelt a Wolfsburg kapujába.

Szünet után nem sokkal a lengyel csatár újabb gólt szerzett az 50. percben, amellyel már 2-1-re vezetett a Bayern, és a bajorok végül meg is nyerték a mérkőzést. Lewandowski a duplájával, amely győzelmet ért a münchenieknek, még egyszer utoljára bejelentkezett az év játékosa díjra, amelyet holnap ad át a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) – vagy neki, vagy Lionel Messinek, esetleg Cristiano Ronaldónak.

A bajor győzelem ellenére a Leverkusen várhatja az első helyről a Bundesliga idei utolsó fordulóját a hétvégén. Peter Bosz csapata sima, 4-0-s győzelmet aratott Kölnben. Már tíz perc után két góllal vezettek a vendégek, hamar eldőlt a meccs, és az is, hogy így szombaton jó eséllyel a Leverkusen–Bayern München rangadó dönt majd arról, hogy melyik csapat tölti az ünnepeket a német élvonal első helyén.

Ha esetleg a két bajnokaspiráns ikszelne egymással, akkor az RB Leipzignek is esélye van az élen várni 2021-et, miután ma 1-0-ra legyőzte idegenben a Hoffenheimet. és is végig a pályán volt Julian Nagelsmann csapatában, amely az addig nem sokat mutatott Yussuf Poulsen góljának köszönhetően örülhetett a három pontnak. Ezzel a lipcseiek továbbra a harmadik helyen állnak, ugyanannyi ponttal, mint a második Bayern, és csak eggyel lemaradva az első Leverkusen mögött.

Bundesliga, 12. forduló

Kedd

Eintracht Frankfurt–Mönchengladbach 3-3

Werder Bremen–Dortmund 1-2

Stuttgart–Union Berlin 2-2

Hertha–Mainz 0-0

Szerda

Schalke–Freiburg 0-2

Bayern München–Wolfsburg 2-1

Bielefeld–Augsburg 0-1

Hoffenheim–RB Leipzig 0-1

Köln–Leverkusen 0-4

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.