Tavaly ősszel majdnem felmondott a Puskás Akadémia edzője

A felvidéki magyar edző vezetésével története során először lépett ki a nemzetközi kupaporondra tavaly nyáron a Puskás Akadémia. Hornyák Zsolt szerint idén is megismételhető a felcsúti csapat dobogós helye az NB I-ben.

Forrás: NSO2021. 01. 10. 8:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány elsősorban a Puskás Akadémia csapatépítési terveit ásta alá – mondta Hornyák Zsolt, az előző szezonban bronzérmes felcsúti csapat edzője a Nemzeti Sportnak. A 47 éves szakember szerint a járvány megjelenéséig jellemzően jó irányba mentek a dolgok Felcsúton, de utána rengeteget kellett improvizálnia a szakmai stábnak. – Volt olyan mérkőzésünk, a Mol Fehérvár elleni, hogy pénteken még nem tudtam, egyáltalán lesz-e bevethető kapusunk. Rengeteget kellett improvizálni, ezt senkinek sem kívánom, de valahogy csak megküzdöttünk ezzel is – mesélte a Puskás Akadémia edzője.

A szlovákiai szakember élvezi a bizalmat
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Hornyák bevallotta, hogy az őszi szezonban az ötmeccses nyeretlenségi sorozat, végül a Paks elleni 6-2-es vereség arra késztette, hogy bedobja a törülközőt, felálljon a kispadról, végül a szakmai stáb tagjai és a klub tulajdonosa győzték meg arról, hogy maradjon a csapatnál. Hornyák vállalta, hogy a vezetésével csapata valahogyan kikecmereg a hullámvölgyből. – Úgy éreztem, fel kell ajánlanom a lemondásomat, hiszen én vagyok a felelős az eredményekért, miután azonban beszéltem a tulajdonossal, a klub vezetőivel és a stábom tagjaival, a folytatás mellett döntöttünk. Mindenki tisztában volt vele, kell az eredmény, ehhez szabad kezet kaptam. Úgy voltam vele, ahogy megkaptam a bizalmat, én is megadom valamennyi kerettagnak – nyilatkozta a szlovákiai szakember.

A Puskás Akadémia edzője nem tartja lehetetlen feladatnak a dobogó harmadik helyének elérését. Tavaly ilyenkor csak két ponttal volt több a csapat neve mellett, mint most. Az újabb bronzérem akár teljesíthető cél. A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.