Meglepetés készül? Szabics Imre lehet a Fehérvár új edzője

A Nemzeti Sport információi szerint a Mol Fehérvár FC a vártnál is hamarabb pontot tehet az edzőkérdés ügyének végére. Elképzelhető, hogy már a Ferencváros elleni szerdai Magyar Kupa mérkőzésen az új vezetőedző irányítja a csapatot. Két jelölt van: egy külföldi szakember és Szabics Imre, aki jelenleg az osztrák válogatott másodedzője.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 02. 23. 8:00
null
Bécs Ausztria 20180610 Labdarúgás 2018 Tavasz válogatott felkészülési mérkőzés edzőmérkőzés Ausztria Brazília Szabics Imre edző Fotó: Török Attila Nemzeti Sport Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a Fehérvár múlt héten közös megegyezéssel bontotta fel az addigi vezetőedző, Márton Gábor szerződését, miután a csapat már régóta nem a Ferencvárossal áll harcban a bajnoki címért, és mostanra a dobogós helyezése is veszélybe került az NB I-ben.

Márton távozása után a legutóbbi bajnokin Szalai Tamás másodedző vezette a csapatot, és a hétfői edzést is ő tartotta. Ám a Diósgyőr elleni meccs nem sikerült jól, a DVTK 3-1-re legyőzte a fehérváriakat, a vereséget pedig Szalai rendkívül elkeseredetten kommentálta: – Kinyírtuk magunkat – mondta a meccs után.

A Fehérvár holnap idegenben lép pályára a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Ferencváros ellen, és korábban úgy lehetett tudni, hogy ezen a találkozón még mindenképpen Szalai vezeti az együttest. A Nemzeti Sport azonban arról írt, hogy információik szerint már szerdán debütálhat az új vezetőedző, aki egy meg nem nevezett külföldi szakember vagy Szabics Imre lehet.

Utóbbi rendkívül izgalmas megoldás lenne, hiszen a korábbi 36-szoros válogatott csatár jelenleg az osztrák válogatott másodedzőjeként az Európa-bajnokságra készül. Szabics visszavonulása után a Sturm Graznál tanult bele az edzői szakmába, ott lett először Franco Foda segítője, akit 2018-ban követett az osztrák válogatotthoz is. Korábban munkáját is segítette a magyar nemzeti csapatnál. Ha igaznak bizonyulnak a hírek, akkor Szabics most Fehérváron lehetne először vezetőedző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.