Mesterhatos – takaréklángon égve is biztosan nyert a Bayern a klub-vb döntőjében

Végig nyomasztó fölényben játszott a Bayern a mexikói Tigres ellen, az első félidőben meg nem adott gólt szerzett, Leroy Sané a kapufát is eltalálta. A szünet után egy gólt bepréselt ellenfele kapujába, a hajrában a lecserélt kulcsemberei nélkül még fölényesebbé tehette volna a győzelmét. A klubvilágbajnoki trófea elhódításával a Bayern München hibátlanul zárta le a 2019-2020-as szezont. A megnyerhető hat trófea mindegyikét megszerezte.

Munkatársunktól
2021. 02. 11. 21:17
Lewandowski megint főszereplő volt Fotó: Karim JAAFAR Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Púp volt a hátukon. Az előző szezon Bajnokok Ligája-győztese, a Bayern München tudott volna magának sokkal jobb elfoglaltságot találni annál, mint hogy a koronavírus-járvány alatt elutazzon Katarba, lejátsszon két meccset, és története során másodszor elhódítsa a klubvilágbajnokság trófeáját és feltegye a pontot az i-re, az előző szezonban a hat megszerezhető trófea közül. De a futballvilág menetrendje nem kívánságműsor: amióta létezik klub-vb, azt mindig a szezon „közepén” bonyolítják le, és mindig az európai csapatok az esélyesek a végső győzelemre. Szűk húsz év alatt csak négyszer fordult elő, hogy nem európai csapat diadalmaskodott. Idén is a Bayern volt a topfavorit, annak ellenére, hogy a mérkőzés napján került nyilvánosságra Thomas Müller pozitív koronavírustesztje, magánéleti válság miatt Jérome Boateng hazarepült, Leon Goretzka és Javi Martínez pedig Münchenben fertőződött meg, ők el sem utaztak Katarba. Az első három játékos kezdő volt augusztusban a Paris SG ellen megnyert BL-döntőn, a spanyol légiós szerezte a Bayern győztes gólját a Puskás Arénában a Sevilla ellen megnyert Szuperkupa-döntőn. A négy játékos viszont nem állt Hansi Flick rendelkezésére a mexikói Tigres elleni klubvilágbajnoki döntőn.

Lewandowski nem lőtt gólt, de nagyon hasznosan játszott
Fotó: REUTERS/Michael Dalder – RC2W9I9PZ9C5

Ettől függetlenül a Bayern rögtön magához ragadta a kezdeményezést, ellenfele pedig húzta az időt, tördelte a játékot. Jót tett volna a meccsnek, ha a VAR segítségével a játékvezető nem vonja vissza Joshua Kimmich gólját. Ám a videóbíró közbeszólt: a Tigres kapusát a lesen álló Lewandowski zavarta a szabad kilátásban, így annulálták a gólt. A folytatás elég egyoldalúan alakult: tucatnyi Bayern-lehetőségre jutott egy-két vérszegény ellencsapás.

A második félidőben megtört a jég: Lewandowski a 61. percben jókor volt jó helyen, lefejelte a felívelt labdát, a közelben ólálkodó Pavardnak nem okozott nagy gondot azt az üres kapuba passzolnia. Bő negyedórával a vége előtt Hansi Flick lecserélte a teljes támadósorát, Leroy Sanét, Lewandowskit és Serge Gnabryt.

De ez is belefért, az eredmény már nem változott. A Bayern 1-0-ra legyőzte a – hozzá képest – harmatgyenge Tigrest, és feltette a koronát az előző szezonban mutatott teljesítményére. A megszerezhető hat trófeából mind a hatot begyűjtötte. Mesterhatos! A világ legjobb klubcsapata a Bayern München.

Klubvilágbajnokság, döntő: Bayern München–Tigres (mexikói) 1-0, gólszerző: Pavard (59.). A harmadik helyért: al-Ahli (egyiptomi)–Palmeiras (brazil) 0-0, tizenegyesekkel 3-2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.