Flick-flak: a Bayern edzője cselezik a sorsolás előtt

A két tükörsima szerdai visszavágó után már mindenkit a negyeddöntő pénteki sorsolása foglalkoztat a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Fölényben az angolok: három klubjuk is ott van a legjobb nyolc között.

Magyar Nemzet
2021. 03. 18. 7:53
Hansi Flick
Hansi Flick elégedett a Bayern formájával
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ha megnevezném azt a csapatot, amelyet szeretnék elkerülni, akkor száz százalék, hogy éppen azt sorsolnák ki nekünk – jegyezte meg Hansi Flick, a Bayern München edzője a Lazio feletti 2-1-es győzelem után. – A legjobbak legjobbjai játszanak egymással, és ott vagyunk, ahol szeretnénk lenni, ahol komfortosan érezzük magunkat. Szeretnénk minél jobb eredménnyel zárni az idényt, ezért a legjobb formánkat kell nyújtanunk a negyeddöntőben.

Simone Inzaghi, a Lazio mesterének ugyanaz maradt, mint három hete: méltatni a Bayernt.

– Néhány csapatot egyszerűen nem lehet legyőzni, közéjük tartozik a Bayern is. Büszkék lehetünk arra, amit a BL-ben elértünk, mert veretlenül jutottunk tovább a csoportból. Az első mérkőzés miatt kockázatot kellett vállalnunk, a játékosaim egy percig sem adták fel, és bár kiestünk, jó szájízzel távozunk Münchenből – mondta a rómaiak mestere, Simone Inzaghi.

Tuchel nem megy önbizalomért a szomszédba

A másik szerdai meccsen is sima hazai győzelem és továbbjutás született, a Chelsa esélyt sem hagyott az Atléticónak, s 2014 óta először ismét negyeddöntős.

– Nincs mit tenni, gratulálni kell az ellenfélnek, jobb volt nálunk a Chelsea. Ebben az idényben végig szenvedtünk a Bajnokok Ligájában – ismerte el sportszerűen Diego Simeone, az Atlético argentin mester.

– Megérdemelten jutottunk tovább – értékelt a csapat élére januárban kinevezett Thomas Tuchel, akivel immár 13 tétmérkőzés óta veretlen a londoni együttes. Sőt, ennél is tovább ment. – Mi magunk is így érezzük, nincs rá szükségünk, hogy ezt más is bizonygassa. Biztos vagyok benne, hogy senki sem akar velünk játszani a negyeddöntőben.

A legjobb nyolc közé három angol (Liverpool, Manchester City, Chelsea), két német (Bayern München, Borussia Dortmund), valamint egy-egy spanyol (Real Madrid), portugál (Porto) és francia csapat (Paris SG) csapat jutott be. Érdekesség, hogy a Bayern és a Dortmund (Hansi Flick, illetve a bosnyák és horvát felmenőkkel bíró, de már Németországban született Edin Terzić) mellett a Liverpoolnak (Jürgen Klopp) és a Chelsea-nak (Thomas Tuchel) német edzője van. Hódít tehát a német iskola a Bajnokok Ligájában.

Bajnokok Ligája-nyolcaddöntők, visszavágók:

Chelsea–Atlético Madrid 2-0, gólszerző: Ziyesh (34.), Emerson (94.). Továbbjutott: Chelsea (3-0-s összesítéssel).

Bayern München–Lazio 2-1, gólszerzők: Lewandowski (33. – 11-esből), Chuopo-Moting (73.), ill. Parolo (82.). Továbbjutott: Bayern (6-2-es összesítéssel).

A BL legjobb nyolc csapatának mezőnye: Liverpool, Manchester City, Chelsea, Bayern München, Borussia Dortmund, Real Madrid, Porto, Paris SG.

A negyeddöntő párosítását péntek délben sorsolják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.