Kalmár: Jobb, ha nem az ellenféllel, hanem magunkkal foglalkozunk

Kalmár Zsolt a Dunaszerdahely vasárnap délutáni, nagyszombati vendégjátéka után csatlakozik a világbajnoki selejtezőkre készülő labdarúgó-válogatottunk keretéhez. A középpályás a nemzeti csapat előtt álló feladatokról és Robert Lewandowskiról is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 03. 21. 15:56
Kalmár
Kalmár Zsolt alapember a magyar válogatottban Fotó: Vaszil Donev Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az őszi sikereket követően először lép pályára labdarúgó-válogatottunk, amely sorrendben Lengyelország, San Marino, majd Andorra nemzeti csapatával találkozik a tavaszi világbajnoki selejtezőkön. A trió közül a Robert Lewandowskit felvonultató lengyelek jelentik a legnagyobb kihívást, Kalmár Zsolt a Nemzeti Sportnak arról beszélt, mi lehet a siker kulcsa ellenük.

– Egyfelől a hit, mert a Nemzetek Ligája legutóbbi kiírásában megmutattuk, hogy azokat a meccseket is megnyerhetjük, amelyeken nem minket tartanak esélyesnek. Emellett az utóbbi időben minket jellemző összhang és küzdőszellem vezethet eredményre. A bizonyításra mindjárt itt van a topligás játékosokat felvonultató lengyel válogatott, bízom benne, hogy sikerrel vesszük az első akadályt.

A Bayern München sztárját ebben az idényben szinte lehetetlen visszafogni, futószalagon termeli a gólokat. Pénteken szövetségi kapitány kiemelte, hogy játékosai csapatként lehetnek képesek megállítani Lewandowskit. Kalmár is hasonló véleményen van.

– A török, a szerb és az orosz válogatottban is több topcsapatban futballozó játékos szerepelt, mégis olyan teljesítményt nyújtottunk, amellyel a csoportunk első helyén végeztünk. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jobban járunk, ha nem az ellenféllel, hanem saját magunkkal foglalkozunk. képességeit senkinek sem kell bemutatni, szerencsére és a Bundesligában már testközelből találkozott vele, a tapasztalatuk sokat segíthet abban, hogy csapatként képesek legyünk megállítani a Bayern támadóját – vélekedett Kalmár, majd hozzátette: – A lényeg, hogy bátran futballozzunk, kezdeményezzünk, ha nálunk van a labda, kellő önbizalommal lépjünk pályára, és mindenki arra a feladatra koncentráljon, amit Marco Rossi szövetségi kapitány kér tőle. Ha mindez megvalósul, olyan nagy baj már nem történhet.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.