Manuel Neuer sem kellett, tükörsima Bayern-továbbjutás

A továbbjutás már az első meccsen eldőlt, de a visszavágót sem vette félvállról a Bayern München, és 2-1-re legyőzte a Laziót a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A bajorok ezzel már 19 mérkőzés óta veretlenek a BL-ben, méghozzá ebből 18-at meg is nyerve.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 22:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem Manuel Neuer nevével kezdődött a Bayern München összeállítása a Lazio elleni nyolcaddöntős visszavágón. Ez volt a leginkább szembetűnő jele annak, hogy egy már szinte lefutott párharcról volt szó, hiszen a bajorok az első meccsen 4-1-es győzelmet arattak Rómában. Hivatalosan nem egyszerűen a tartalékolás mellett döntött Hans-Dieter Flick vezetőedző, hanem Neuer náthával küszködött, ezért hagyta ki a meccset, de azért biztosak lehetünk abban, hogy ha vérre menő találkozóra kerül sor, ott állt volna a kapuban. Így viszont a tavaly nyáron a Schalkétól szerződtetett Alexander Nübel kezdett, akit nagy tehetségnek tartanak, de a Münchenbe szerződése óta ez mindössze a harmadik mérkőzése volt.

Már a 15. percben felavathatta volna Nübelt a Lazio: Luis Alberto emelése után Milinkovics-Szavics fejelt volna ziccerben, de nagyot nyújtózkodva tisztázott a kritikus helyzetben. Nagy meglepetés lett volna, ha az olaszok előnybe kerülnek, ugyanis a Bayern kezdőjének 161 gólja volt a BL-ben a meccs előtt, a Lazióénak öt ... A meglepetés azonban elmaradt, a 31. percben Leon Goretzka harcolt ki tizenegyest a Bayernnek, az ítéletvégrehajtó pedig volt két perccel később. A lengyel nem hibázott, nem szokása, 35. tétmeccsén a 39. gólját szerezte az idényben.

 

Ezzel végérvényesen eldőlt a továbbjutás kérdése (már ha ez az első meccs után nem lett volna egyértelmű), ami rá is nyomta a bélyegét a folytatásra. A Bayern járatta a labdát, a következő említésre méltó esemény a 72. percben történt, amikor az egy perccel korábban Lewandowski helyére beállt Eric Maxim Choupo-Moting lényegében az első labdaérintéséből gólt szerzett.

 

A 82. percben Marco Parolo egy fejesgóllal még mentette a Lazio becsületét, és csak felavatta Nübelt. A lényegen mindez nem változtatott, a címvédő Bayern simán, kettős győzelemmel jutott tovább a negyeddöntőbe.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő

Bayern München–Lazio 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Lewandowski (33. – tizenegyesből), Choupo-Moting (72.), illetve Parolo (82.)

Továbbjutott a Bayern München 6-2-es összesítéssel.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.